Crna kronika

DUBROVČANIN U SREDIŠTU TERORISTIČKOG NAPADA ‘Grad je u kolapsu. Četvero je mrtvih i 15 ranjenih’

DUBROVČANIN U SREDIŠTU TERORISTIČKOG NAPADA 'Grad je u kolapsu. Četvero je mrtvih i 15 ranjenih'

U Nairobiju odvija se prava drama. Naime, u tijeku je je napad na luksuzni hotelski kompleks za koji je odgovornost preuzela islamistička teroristička skupina al-Shabaabje. Svjedok ovog nesretnog događanja upravo je Dubrovčanin Ivan Vuković.

Vukoviće se nalazi na krovu jednog hotela udaljenog 400 metara od mjesta napada, piše Index.hr Inače, volonter je u Malom domu, sirotištu u afričkoj divljini koje vodi hrvatski misionar fra Miro Babić. Došao je u Nairobi s dvojicom volontera iz Dubrovnika. Sutra bi trebao ići za Ruandu. Sada je zapeo u hotelu, a njegovi suputnici su na putu za aerodrom. Idu prema Hrvatskoj.

– Grad je u kolapsu. Četvero je mrtvih i 15 ranjenih. Inače, Westlands je kvart u kojemu su ambasade i shopping centri. Ovdje se nalaze uglavnom bijelci – kazao je Dubrovčanin za Index.hr

– Dok smo ručali, odjeknula je prva eksplozija kao auto-bomba. Onda su ušli u hotel i krenula je nasumična pucnjava. Dolje je sada vojska i puca se – prepričao je Ivan Vuković koji je kazao kako je, nakon što je napad počeo, sjeo na motor i odvezao se prema hotelu.

– Ovdje sam bio i 2013. i te godine je bio napad na shopping centar Westgate od iste skupine. I onda masakr one djece, njih 150 – dodaje, podsjećajući na ubojstva djece od prije tri godine na Sveučilištu Garissa.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist