Crna kronika

Dubrovčanin sudjelovao u stravičnoj nesreći

Dubrovčanin sudjelovao u stravičnoj nesreći

Tri su osobe poginule, a 16 ih je ozlijeđeno u sudaru više vozila koji se jutros oko 6 sati dogodio kod tunela Krpani na dionici autoceste A1 Sveti Rok-Maslenica u smjeru Zagreba.

Doznaje se i da je u nesreći sudjelovalo više osobnih i kombi vozila te autobus. Autobus, u kojemu tada nije bilo putnika, probio je zaštitnu ogradu te se prepriječio na suprotni trak autoceste. Došlo je do lančanog sudara u oba smjera u kojem je sudjelovalo dvadesetak vozila. 
Sudionik ove teške nesreće bio je i Dubrovčanin Alan Škaljić koji je za Slobodnu Dalmaciju izjavio:
 
– Na cesti je bio led, vidio sam prevrnuti kamion i automobile. Totalni kaos! Ni sam ne znam kako sam ostao živ. Sve se dogodilo u samo pet minuta odnosno toliko je trebalo da se svi zabiju jedni u druge. Kad sam izašao iz auta, drugi koji su prije mene imali sudar su mi vikali da bježim i da spašavam živu glavu – rekao je Škaljić skupljajući u torbu stvari iz automobila. 

Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera. Obilazno se vozi preko Gračaca.

U lipnju prošle godine nedaleko od mjesta jutrošnje nesreće kod tunela Krpani u prevrtanju autobusa poginulo je osam osoba, dok su 44 ozlijeđene. Autobus je tada probio središnju ogradu na autocesti, prešao na suprotni prometni trak i prevrnuo se na bok.

Pročitajte još

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist