Natrag
24.6.2018 22:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovčanin na oproštaju američkog veleposlanika

14.7.2012 @ 15:01 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Nakon tri godine u Zagrebu, dosadašnji veleposlanik SAD-a James Foley vraća se u Washington, a predsjednik Josipović tom prilikom organizirao je oproštajno primanje.

Oproštajno primanje na Pantovčaku održano je za uski krug ljudi. Tako su primanju nazočili glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, bivši ministar obrane Davor Božinović, načelnik Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Lovrić, slikar Zvonimir Mihanović, menadžer Styrie fra Ivan Tolj, bivša premijerka Jadranka Kosor, ali i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Poznato je da Foley voli Hrvatsku i Dubrovnik, a često sam ističe da je hrvatski zet, jer je njegova supruga po svom djedu porijeklom s otoka Korčule. Foley je i sam priznao da je u Hrvatsku poslan sa zadatkom pomoći u priključivanju NATO savezu i Europskoj uniji, a uz to je i organizirao prvi gospodarski forum SAD-a i Hrvatske – Ron Brown forum.

Jamesa Foleya će na mjestu veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj zamjeniti Kenneth Merten, koji na tu poziciju stiže s Haitija.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana