Politika

Dubrovčanin na Mostovoj listi za hrvatskog europarlamentarca

Dubrovčanin na Mostovoj listi za hrvatskog europarlamentarca

Most nezavisnih lista predstavio je kandidacijsku listu za izbore članova u Europski parlament. Nositelj liste je predsjednik stranke Božo Petrov, a uz Sonju Čikotić, Ivana Prskala, Ines Strenju, Ružicu Vukovac, Roberta Podolnjaka, Ljubicu Ambrušeca, Nizara Shoukryija, Ivana Bekavca, Ivana Matića, Mira Bulja, našao se i Dubrovčanin Mato Tomlajnović.

– Most će uvijek i svugdje štititi interese hrvatskog čovjeka u kojeg se drugi kunu, a bitan im je samo na dan izbora. Most neće zaboraviti svoje gradove i sela u dalekoj Europi, niti će biti omamljen slatkim riječima eurobirokrata. Navikli smo na jednoga u Hrvatskom saboru i obećavam da ćemo jednako ustrajno hrvatske interese braniti i u Europskom parlamentu, baš kao i u hrvatskom – izjavio je Nikola Grmoja.

Kandidatkinje i kandidate videom su predstavili njihovi prijatelji, obitelji i suradnici, a potom su oni istaknuli teme za koje će se posebno zalagati u Europskom parlamentu.

– Ako želite Hrvatsku u kojoj mladi mogu naći posao, u kojoj radnici imaju pristojne plaće, Hrvatsku u kojoj poduzetnici imaju nade za raditi, Hrvatsku u kojoj umirovljenici ne trebaju kopati po kontejnerima, Hrvatsku u kojoj smijete reći što mislite a da zato ne budete kažnjeni, Hrvatsku u kojoj se i vas pita za mišljenje, onda ćete izaći na izbore. Svojim neizlaskom ili izlaskom na izbore govorite koga podržavate ili kakvoj Hrvatskoj pripadate. Samo taj dan se pita baš vas kakva Hrvatska treba biti. Samo na vama je odluka hoćete li izaći na izbore pa će Hrvatska biti korak bliže onoj kakvu sanjate – kazao je Božo Petrov.

Podsjetimo, Mato Tomljanović bio je dugogodišnji novinar Hrvatske radio televizije te je danas viši savjetnik u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na lokalnim izborima 2017. godine bio je kandidat za zamjenika župana Dubrovačko-neretvanske županije na listi Mosta. Magistar je ekonomije i novinarstva sa završenim poslijediplomskim studijem iz upravljanja razvojem lokalne i regionalne samouprave na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist