Zanimljivosti

Dubrovčanima se predstavio Helen Doron centar

Dubrovčanima se predstavio Helen Doron centar

U dječjem parku Grand hotela Park u subotu popodne Dubrovčanima se predstavio Helen Doron Learning Centre.

Dječicu su k štandu privukli šareni baloni, pjesmice na engleskom jeziku te stolić za pisanje i crtanje, a njihovi roditelji su se raspitivali, a neki i prijavili za besplatni ogledni sat učenja engleskog jezika od malih nogu.
– Mi jesmo novi u Dubrovniku, ali se ovom metodom radi od 1985. godine, kada je lingvistica Helen Doron započela svoje prve sate rada s djecom. Od tada do danas raste broj centara u svijetu – kazala je za duList učiteljica u Helen Doron Centru Tijana Markota. Zanimljivo je da se u centar mogu upisati i djeca sa samo tri mjeseca.

– Brojni roditelji nas pitaju kako će njihovo dijete s tri mjeseca govoriti engleski, kad ne govori ni hrvatski. Međutim, optimalna dob za učenje stranih jezika je tijekom učenja materinjeg jezika. Naravno da u početku neće reći riječ, jer je ne govori ni na hrvatskom, ali dijete od početka sluša glasove i uz pomoć učitelja i roditelja kasnije će naučiti što ti glasovi znače – objasnila je Markota.

– Počinjemo s besplatnim oglednim satom, kako bi roditelji dobili osjećaj što je metoda Helen Doron i kakav je to način rada. Radit ćemo u vrlo malim skupinama, od četiri do osam polaznika, gdje dijete ima priliku iskazati se i govoriti, za razliku od ‘tradicionalnih’ škola s preko 30 učenika, gdje dijete ne dođe do izražaja – rekla je Markota.

Djeca koja završe ovakav program u budućnosti će biti u prednosti, jer ne samo da će naučiti strani jezik, već će i steći samopouzdanje te ojačati i druge kognitivne sposobnosti, što će mu olakšati učenje.

Inače, Helen Doron Early English je program učenja engleskog za djecu od tri mjeseca do četrnaest godina, koji se primjenjuje već više od 30 godina u više od 30 zemalja svijeta, a dosad je uključio više od milijun djece. Ova metoda se temelji na djetetovoj prirodnoj sposobnosti za upijanje jezika pomoću redovitog ponavljanja i pozitivnog poticanja. Nastava po ovoj metodi pruža zabavno okruženje gdje djeca mogu usvojiti engleski jezik poput materinjeg jezika.

Osim u Zagrebu, Helen Doron Eearly English centri otvoreni su u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Bjelovaru, Koprivnici, Samoboru te Velikoj Gorici, a od danas i u Dubovniku, u Dvorima Lapad na Masarykovom putu 1b. Vrijedi istaknuti kako je program verificiralo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Druženje se nastavlja i sutra od 17 do 19 sati, također u dječjem parku Grand hotela Park, a svi zainteresirani roditelji na besplatni se ogledni sat mogu prijaviti tijekom druženja, ali i na broj telefona 099/ 886 91 07 te putem e-maila dubrovnik@helendoron.com.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist