Aktualno

Dubrovčanima priznanja za doprinos hrvatskoj arhitekturi!

Dubrovčanima priznanja za doprinos hrvatskoj arhitekturi!

Dubrovački arhitekti ostvarili su značajan uspjeh na jučer održanoj dodjeli godišnjih nagrada Hrvatske komore arhitekata.

Naime, Dinko Peračić iz Splita i Roman Šilje iz Dubrovnika dobitnici su medalje za arhitekturu HKA za projekt ‘Građevinski fakultet Osijek’. Medalju za konceptualni pothvat osvojio je arhitektonski studio 3LHD u kojem je jedan od partnera i Dubrovčanin Marko Dabrović. 3LHD nagrađen je za koncept, odnosno izložbu ‘3LHD INTERAKCIJE’.

Prestižna strukovna priznanja za istaknuti doprinos hrvatskoj arhitekturi u 2016. godini uručena su im na svečanosti održanoj u okviru konferencije Dani arhitekata 1.0 u Rovinju.

Kako se navodi na internetskoj stranici Hrvatske komore arhitekata, uz nagrađeni rad ‘Građevinski fakultet Osijek’ autora Dinka Peračića i Romana Šilje za Medalju za arhitekturu konkurirali su i Bazenski kompleks Svetice u Zagrebu (autori Vjera Bakić i Matthias Kulstrunk), Hotel Amarin u Rovinju (Lea Pelivan i Toma Plejić), Slatkovodni akvarij u Karlovcu (projektni tim 3LHD: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Irena Mažer Hranuelli, Vibor Granić, Deša Ucović, Ivana Šajn, Nevena Kuzmanić i Romana Ilić), te Putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu (akademici Branko Kincl i Velimir Neidhardt, te prof.dr.sc. Jure Radić).
3LHD interakcije su pak bili jedan od tri prijedloga u užem izboru za godišnju nagradu u kategoriji konceptualnog pothvata, uz izložbu Postamenti Nenada Fabijanića, te TIME.SPACE.EXISTENCE Davora Matekovića i PROARH-a.

Foto: Facebook/Hrvatska komora arhitekata

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist