Aktualno

Dubrovčanima povoljnije avio karte za Zagreb?

Grad Dubrovnik spreman je iz svoga proračuna sufinancirati povratne karte na liniji Zagreb-Dubrovnik za sve svoje stanovnike, kao i sve studente dubrovačkih sveučilišta.

Rekao je to gradonačelnik Andro Vlahušić na sastanku s glavnim direktorom Croatia Airlinesa Srećkom Šimunovićem i izvršnim direktorom Tonkom Rilovićem.

Naime, Vlahušić je s predstavnicima Croatije razgovarao o subvencioniranju turističkih letova iz europskih destinacija tijekom zime prema Dubrovniku u protekloj i narednoj sezoni.

TZ Grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik kroz model udruženoga oglašavanja sufinancirali su Croatia Airlinesu više letova tijekom zime 2011/2012 godine u ukupnom iznosu od 1.7 milijuna kuna , a za sezonu 2012/13 očekuje se više od 1 milijun kuna.

Gradonačelnik je zatražio je od uprave nacionalnog avioprijevoznika analizu broja putnika i troškova koje se ostvaruju na cjelogodišnjem prometu domaćih ljudi između Dubrovnika i Zagreba. Prvenstveni interes Dubrovčana su povoljnije karte povratnih letova na liniji Dubrovnik-Zagreb i obratno, a namjera gradske uprave je subvencionirati te letove.

Gradonačelnik je kazao da neprihvatljivim smatra stanje u kojem se subvencije isplaćuju samo za dolazak putnika u Dubrovnik iz europskih središta, a da su za domaće ljude karte za Zagreb često skuplje od povratnih karata za udaljene europske destinacije.

Pritom obje uključene zračne luke, Dubrovnik i Zagreb, izvrsno posluju i ostvaruju ekstraprofite na putnicima iz Dubrovnika, a Dubrovčanima, dodatno ograničenim novom politikom upravljanja državnim granicama na cestama, postavljaju još jednu prepreku u slobodnom kretanju, ističu iz gradske uprave.

Stoga će Grad Dubrovnik za subvencije prijevoza Dubrovčana tražiti potporu i Zračne luke Dubrovnik, čiji je suvlasnik, i Zračne luke Zagreb kroz posebne pogodnosti u zimskom prometovanju između Dubrovnika i Zagreba.

Također, gradonačelnik će, nakon analize koju dostavi Croatia Airlines, uputiti Vladi RH i resornom ministarstvu zahtjev za osiguravanjem posebne subvencije po modelu koji imaju otočani u sustavu nacionalnog putničkog brodara, Jadrolinije.
 

Pročitajte još

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

TRAGEDIJA U OREBIĆU Marušić:’Odgovornost je na roditeljima jer su dali maloljetniku ubojit motocikl’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija