Natrag
21.2.2019 02:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovčanima dogodine manji prirez!

29.8.2012 @ 12:42 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovčani će iduće godine imati manji prirez. Iako nije definirao za koliko će se smanjiti, takav potez za 2013. godinu najavio je gradonačelnik Andro Vlahušić predstavljajući javnosti svoje izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine.

Pohvalio se i kako su sve gradske tvrtke kao i sam Grad Dubrovnik 30. lipnja ove godine poslovale u plusu, a na računima im je dnevno 10 do 30 milijuna kuna. Sve to omogućava povećanje proračuna u idućoj godini, najavio je Vlahušić čime će se osim smanjenja prireza, pokušati otkupiti i žičara.
Pohvalio se gardonačelnik i činjenicom kako smo jedini grad u Hrvatskoj u kojem pada stopa nezaposlenosti.

– Trenutno tražimo veći broj ljudi nego ih je na Zavodu za zapošljavanje – rekao je gradonačelnik Vlahušić, dodavši kako Grad Dubrovnik do danas nije uzeo niti jedan kredit (iako je jedan u realizaciji).

– Spremni smo se takmičiti s bilo kojim drugim gradom u Hrvatskoj, a svoje rezultate temeljimo na objektivnim parametrima, ne na bajkama – govorio je gradonačelnik Vlahušić.

U prvih šest mjeseci ove godine gradska blagajna zabilježila je operativni minus od oko 2,5 milijuna kuna, što je kako je istaknuo pročelnik za financije Niko Pavlović normalno za prvi dio godine, dok je Vlahušić objansio kako je minus nastao zbog kupnje 90 tisuća kvadtara na Osojniku za budući tehnološko-tehnički blok javnih poduzeća.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana