Aktualno

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

Dubrovački dvojac Nikolina Vicelić i Oleg Valjalo angažirani su na novom projektu, našim sugrađanima dobro znanog Gorana Štroka.

Hrvatski poduzetnik i hotelijer ponovno stvara turističko carstvo, ovoga puta u Lici, točnije pokraj Lovinca. Riječ je o luk­suznom resortu ‘T nest’ – ‘Teslino gni­jezdo’.

Nikolina Vicelić na projektu ‘T nest’ posljednjih je šest mjeseci anga­žirana kao PRconsultant, dok je Oleg Valjalo u projekt uključen od srpnja 2017. godine kao direktor financija (CFO) te kao prokurist investitora druš­tva Jadranski luksuzni razvoj d.o.o., također u vlasništvu Gorana Štroka.

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

Stari tim, novi projekt
Inače, Štrok će u novi projekt koji je inspiriran velikim svjetskim ino­vatorom Nikolom Teslom uložiti 14 milijuna eura, (a isti iznos dobio je nakon prodaje lanca Jadranski luksu­zni hoteli obitelji Lukšić).

Pripremni radovi na uređenju lokacije započeli su u svibnju ove godine, a prvi gosti očekuju se krajem ljetnih mjeseci u 2019. godini.

— Iduće razdoblje posvećena sam novom turističkom inovativnom pro­jektu T nest, jedinstvenom u Hrvatskoj, koju tek treba postaviti na međuna­rodnu turističku kartu. Priča o T nestu je posebna, inovativna, tehnološki vrlo softicirana, vrlo ekološka, dakle priča koja se u ovom trenutku jako ‘nosi’ u svijetu – rekla je Vicelić za DuList koja je u Jadranskim luksuznim hotelima radila 12 godina što za nju predstav­lja ‘veliku čast i zadovoljstvo’.

U tom razdoblju prošla je nekoliko pozicija i zadnjih godina radila kao Direktorica korporativnih komunikacija i članica Uprave.

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

— Goran Štrok svoje je bivše dubro­vačke hotele postavio u sami vrh svjetskog turističkog hotelijerstva te je stoga za cijeli tim, koji je pretežno bio mladi tim, isto bilo neprocjenjivo iskustvo sudjelovati, prikupljati nova znanja i širiti vidike – ističe Vicelić.

Iz tog razdoblja kao najbitnije projekte izdvojila je obnove dubrovačkih hotela Excelsior, Palace, Bellevue, sudjelova­nje u brojnim projektima poput ‘pro­slava 130 godina Bonavije’, program ‘Zvijezde pod zvijezdama’, na kojem su nastupali poznati hrvatski i strani glazbenici te Dubrovnik Film Meeting. Veliki naglasak je između osta­log bio na marketingu i PR aktivno­stima dubrovačkih hotela i destinacije Dubrovnik. ­

— Tako smo imali prilike ugostiti veliki broj eminentnih stranih turistič­kih novinara koji su pisali i snimali za velike medijske kuće. Jedan od meni najzanimljivijih posjeta u to vrijeme bio je posjet Michaela Winnera, bri­tanskog gastro kritičara, koji je boravio u hotelu Excelsior – rekla je.

U to vri­jeme, ističe Vicelić, svi poslovni potezi Gorana Štroka su se pomno propitivali, kritizirali i osporavali.

— No danas s određenim vremen­skim odmakom i njegovi najveći kri­tičari priznaju kako je napravio velike stvari za Dubrovnik i dubrovački turi­zam, nastojeći ga pozicionirati na lje­stvicu elitnih svjetskih destinacija – naglasila je Vicelić.

Uvijek je imala priliku, kako kaže, raditi s prekrasnim ljudima od kojih je jako puno učila i dalje rasla i napredo­vala u svom poslu, što je i danas slučaj. Misli kako je to, uz stalnu edukaciju i praćenju novih trendova u PRu, izu­zetno važno.

— PR za mene nikad nije bio posao, uvijek izazov i zadovoljstvo. To je jedna posebna struka s mnoštvom kreativaca i posebnom ‘vibrom’ – rekla je Vicelić.

Nakon odlaska iz grupacije ALH kao PR Consultant sudjelovala je u brojnim PR projektima i surađivati s najboljim hrvatskim PR agencijama, primjerice s timom iz Manjgure i Krešimirom Macanom, zatim s Rankom Vučinićem i Priredbom, a posebno je za nju lijepa suradnja bila sa Zakladom Caboga Stif­tung i predsjednikom Ivom Felnerom.

— Osim toga, istaknula bih i suradnju s Dubrovačkom biskupijom, gdje sam kao jedan od nekoliko tisuća volontera radila na ‘Susretu Katoličke mladeži’ u Dubrovniku kao dio PR tima – nagla­sila je.

Nastavak uspješne suradnje
Obzirom da je bivši zamjenik mini­stra turizma i europarlamentarac te SDP-ovac Oleg Valjalo u razdoblju od 2005. do 2011. godine bio dio Štrokova menadžmenta u Jadranskim luksu­znim hotelima, ovaj svoj angažman vidi kao ‘nastavak uspješne suradnje’.

Njegov glavni zadatak bio je izrada financijske studije isplativosti projekta, što je, kako kaže, temelj za razgovore s financijskim institucijama. Idući od zadataka bio je definiranje ukupnog iznosa investicije po svim segmentima, a nakon toga i dogovori s projektan­tima, izvođačima radova te na koncu i timom koji će resort predstaviti i pozi­cionirati na tržište.

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

— Moram reći da je svaki od ovih zadataka izrazito izazovan obzirom na lokaciju u kojoj razvijamo resort – rekao je Valjalo. Kao zamjenik mini­stra turizma sudjelovao je u izradi Strategije razvoja hrvatskog turizma. Već tada je bio svjestan činjenice da održiva budućnost hrvatskog turizma u velikoj mjeri ovisi o turističkom razvoju kontinentalnog područja RH.

Kako ističe, ovaj projekt je upravo to, nalazi se na kontinentu, ‘turistički nerazvijenom, ali i prirodnim ljepo­tama neotkrivenom području’.

— Projekt ‘T-nest’ pokazat će kako se s ispravnom vizijom i inovativ­nošću može potvrditi da ovaj smjer razvoja hrvatskog turizma može biti prihvatljiv i uspješan, a nadam se da će i drugi investitori krenuti tim putem, kao što su to nakon nas napravili i u Dubrovniku – naglasio je Valjalo koji je pored 10-godišnjeg rada u bankar­stvu u Dubrovniku te već spomenu­tog sudjelovanja u širenju Jadranskih luksuznih hotela u Dubrovniku i Rijeci, obnašao dužnost zamjenika ministra turizma od konca 2011. do travnja 2013.

— A do srpnja 2014., na što sam izra­zito ponosan, bio sam, nakon pristu­panja Hrvatske u EU, jedan od prvih 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu – istaknuo je Valjalo.

Prije priključenja Štrokovom timu bio je u Upravi Hrvatske lutrije zadu­žen za financije i kontroling…

— … a sad sam se kao Dubrovčanin ipak odlučio vratiti u turistički sektor i razvijati nove, inovativne i održive turističke proizvode – rekao je Valjalo. S razvojem ovog projekta, njegov tim radi na razvoju još nekoliko sličnih resorta.

— Opet na područjima koji su turi­stički nerazvijeni, a imaju neopisiv potencijal. Nadam se da ćemo u par sljedećih godina uspjeti realizirati ukupno tri takva projekta – istaknuo je Valjalo.


Bijeg u prirodu
Luksuzne smještajne jedinice u šumi

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku
‘T nest’ (‘Teslino gnijezdo’), luksuzni resort koji će poslo­vati 10 mjeseci godišnje, sastoji se 70-ak luksuznih smje­štajnih jedinica, od toga 31 platnene kućice i 39 luksuznih drvenih kuća smještene u divljini šume, na krošnjama drveća ili na jezeru. Uz specijalitete internacionalne i lokalne kuhinje u dva restorana smještena na vodi i u šumi, gosti će imati na raspolaganju i wellness, prirodni vanjski i unutarnji bazen, pješačke i trim staze te Tesla automobile.

Foto: Zvonimir Pandža/PR

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist