Zanimljivosti

Dubrovčani o novom Papi

Dubrovčani o novom Papi

Sinoć je u Vatikanu izabran novi papa Argentinac Jorge Mario Bergoglio. Novi poglavar Katoličke crkve, Dubrovčane je Papa osvojio „na prvu“ svojom jednostavnošću, skromnošću i poniznošću.

Đoni Turbuhović, umirovljenik:
Dubrovčani o novom PapiOdličan je, djeluje skromno, ponizno. Baš kako bi papa i trebao biti. Naprosto sam oduševljena izborom Pape i smatram da su kardinali odlučili zaista dobro.
 

Ana Vuković, domaćica:
Dubrovčani o novom PapiMislim da će biti super. Nitko mi ne može nadmašiti papu Ivana Pavla II, ali ovaj mi djeluje ovako na prvu sasvim u redu.
 

Đuro Jarak, inkasator:
Dubrovčani o novom PapiOdličan je, dobar i mislim da će odraditi pontifikat na način da će ostati zapamćen u narodu. Djeluje mi kao netko tko je dobra i otvorena srca.
 

Pero Grošta, umirovljenik:
Dubrovčani o novom PapiMislim da je dobar i da je narodski čovjek. Mislim isto da neće sad promijeniti nešto mnogo. Ovakvog Papu smo mogli dobiti samo uz blagoslov samog Boga.

Vinka Lujak, umirovljenica:
Dubrovčani o novom PapiIzvrstan i čini mi se mnogo bolji nego prethodni Papa, ali to su samo prvi dojmovi. Sviđa mi se i ime koje je izabrao što označava poniznost. Vrijeme je da i Crkva bude ponizna i skrušena.

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist