Natrag
17.2.2019 13:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovčani ne mare za zebre i semafore!

2.8.2013 @ 11:43 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Početkom ovog tjedna, u vremenu od 29. do 31. srpnja, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije „ Pješaci u prometu, štovanje vozač – pješak“ usmjerena na pješake u prometu i poštivanje obveza vozača prema pješacima.

Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije bio je i ukazati pješacima na potencijalne opasnosti u prometu, a vozačima na poštivanje prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

Za vrijeme trajanja akcije policija je evidentirala 76 prekršaja koje su počinili pješaci i 19 prekršaja vozača. Prekršaji pješaka odnose se na nepropisno prelaženje kolnika ( ne korištenje obilježenih pješačkih prijelaza i prelazak kolnika za vrijeme dok je na semaforu upaljeno crveno svijetlo), dok 19 vozača nije poštivalo prednost  prolaska pješaka prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Zbog ukupno utvrđenih 95 prekršaja, pješacima i vozačima je u ovoj akciji izdano 80 mjera pisanog upozorenja, 2 obavezna prekršajna naloga i 13 novčanih kazni.

Napominjemo kako će policija i dalje nastaviti s provođenjem preventivno-represivnih akcije s ciljem podizanja razine stanja sigurnosti u prometu na cestu i smanjenja stradavanja sudionika u prometu.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana