Aktualno

Dubrovčani ‘navalili’ na nosač zrakoplova u Gružu

Cavour nosač aviona

Suprotno pisanjima dijela dubrovačkih, ali i reginalnih medija, kako je i najavljeno nosač Cavour je danas od 10 do 12 otvoren za javnost.

Podsjetimo, zapovjednik broda, kapetan Luca Conti novinarima je jučer istaknuo kako je Cavour most koji spaja Italiju i Hrvatsku, te kako će ga javnost moći razgledati u nedjelju ujutro.

”Na čelu sam ovog broda od veljače, i ovo je izazov, ali osjećam veliko zadovoljstvo kad stvari idu dobro. Ovaj brod ima fiksnu posadu od 545 ljudi, ali kad pođemo na more ta brojka se povećava i mi moramo omogućiti da to sve funkcionira glatko. Veoma smo ponosni na mogućnosti ovog broda i znamo reći kako on ima dvostruku namjenu, od vojne do logističke potpore svih vrsta – od transporta do humanitarnih misija kakva je bila ona na Haitiju 2010. godine”, istaknuo je kapetan Luca Conti.

”Našim posjetom želimo reći da smo vrlo sretni s provedenim zajedničkim naporima u suradnji s Hrvatskom. Ovaj brod je toliko fleksibilan da nam omogućava da surađujemo na nekoliko razina, ne samo na otvorenom moru nego i na Jadranu. Cavour je kao most koji spaja naše zemlje”, dodao je zapovjednik broda te na novinarski upit odgovorio kako će javnost Cavour moći razgledati u nedjelju ujutro.

”Brod će biti otvoren za javnost od 10 do 12 sati u nedjelju ujutro”, zaključio je Conti.

Pročitajte još

71. IGRE Milanović stiže u Porat na Otvaranje

Dulist

SVEČANO OTVARANJE IGARA Ugostiteljski objekti rade dulje

Dulist

MLADA UMJETNICA ANDREA VUKOJA Želja mi je pronaći atelje za moj kreativni nered

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija