Sport

Dubrovčani na Mrdujskoj regati

Dubrovčani na Mrdujskoj regati

Ovogodišnja Mrdujska regata, 82. po redu održala se u Splitu 5. listopada. Ciljnu liniju u Splitu presjeklo je 165 jedrilica a pomoćni cilj kod Mrduje 172 jedrilice.

 Mrdujska regata će ostati zapamćena kao najbrža regata, čak i zadnja jedrilica Barbara dovršila je regatu više od dva sata prije isteka ograničenog vremena. Najstariji sudionik regate sa punih 88 godina je Boris Kačić na brodu Larus, JK Labud.

Najmlađa posada je nastupila na jedrilici Gaston iz JK Split, kormilarka Anđela De Micheli Vitturi, sa prosjekom godina posade od 19,25. Nagradu za najstariju posadu zaslužila je ekipa na brodu Papilon, JK Labud, sa kormilarom Pavao Bonačić, prosjek godina 70,25.
 
Natjecali su se i Dubrovčani, a na službenim stranicama Mrdujske regate možete pročitati Rezultate po skupinama te ukupne rezultate.

U ukupnim rezultatima šesto mjesto odnio je Dubrovnik, s kormilarom Tončijem Kordićem iz JK Orsan. U Open 2 skupini JK Orsan je s Dubrovnikom odnio prvo mjesto, dok je u Open 3 skupini s kormilarom Jadranom Gamulinom osvojio drugo mjesto na Južnom vjetru.  
U Open 4 osvaja šesto mjesto uz kormilara Srđa Jakšića. U Open 5 opet osvaja drugo mjesto s Ivom Kvestićem i Lerom, kao i u Open 7 s Vedranom Kosovićem i Lapadom.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist