Politika

Dubrovčani na listama za Europarlament

Liste za Europarlament stigle su na adresu Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske. Već je poznato kako HDZ-ovu listu nosi Dubravka Šuica, a uz nju je tu još i Ruža Tomašić iz HSP-a.

Na SDP-ovoj listi iz Dubrovnika je tu Oleg Valjalo. Na listi Autohtone Hrvatske stranke Prava je Deniš Šešelj, a Hrvatska čista Stranka Prava – HČSP nosi ime dipl.soc/diol.cro Ksenije Musa i Marina Pekovića iz Konavala.

Na listi Demokratskog centra na drugom mjestu nalazi se dr. sc. Aida Cvjetković, a na listi Hrasta, pokreta za uspješnu Hrvatsku je profesor Dživo Brčić.
Europarlamentari izbori su nešto s čim se Hrvati po prvi put susreću, te će tako, osim za stranke, moći birati i jednog kandidata s predloženih otvorenih lista za koej su glasali. Birači na izborima mogu glasati samo jedanput i za jednu listu kandidata, a buduće zastupnike u Europskom parlamentu birat će po proporcionalnoj zastupljenosti i preferencijalnom glasovanju.

Petogodišnji mandat sadašnjeg saziva Europskog parlamenta, tijela Europske unije sa 754 zastupnika koje izražava volju 500 milijuna njenih građana, ističe u lipnju iduće godine pa će tada Hrvati još jednom na izbore, ali taj put sa svim drugim građanima Europske unije.

Pročitajte još

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija