Politika

Dubrovčani na listama za Europarlament

Liste za Europarlament stigle su na adresu Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske. Već je poznato kako HDZ-ovu listu nosi Dubravka Šuica, a uz nju je tu još i Ruža Tomašić iz HSP-a.

Na SDP-ovoj listi iz Dubrovnika je tu Oleg Valjalo. Na listi Autohtone Hrvatske stranke Prava je Deniš Šešelj, a Hrvatska čista Stranka Prava – HČSP nosi ime dipl.soc/diol.cro Ksenije Musa i Marina Pekovića iz Konavala.

Na listi Demokratskog centra na drugom mjestu nalazi se dr. sc. Aida Cvjetković, a na listi Hrasta, pokreta za uspješnu Hrvatsku je profesor Dživo Brčić.
Europarlamentari izbori su nešto s čim se Hrvati po prvi put susreću, te će tako, osim za stranke, moći birati i jednog kandidata s predloženih otvorenih lista za koej su glasali. Birači na izborima mogu glasati samo jedanput i za jednu listu kandidata, a buduće zastupnike u Europskom parlamentu birat će po proporcionalnoj zastupljenosti i preferencijalnom glasovanju.

Petogodišnji mandat sadašnjeg saziva Europskog parlamenta, tijela Europske unije sa 754 zastupnika koje izražava volju 500 milijuna njenih građana, ističe u lipnju iduće godine pa će tada Hrvati još jednom na izbore, ali taj put sa svim drugim građanima Europske unije.

Pročitajte još

ČEKA SE ODLUKA SREDIŠNJICE HDZ-a Franković u reizbor tek nakon lokalnih izbora?

Dulist

PLENKOVIĆ U ORAŠCU U desetoj izbornoj jedinici kolege se vode ključnim načelima dubrovačke diplomacije

Dulist

Valentin Dujmović nositelj HNS-ove liste u 10. izbornoj jedinici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija