Natrag
17.2.2019 13:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovčani na listama za Europarlament

19.3.2013 @ 11:34 Mia Njavro Politika

Podijelite:

Liste za Europarlament stigle su na adresu Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske. Već je poznato kako HDZ-ovu listu nosi Dubravka Šuica, a uz nju je tu još i Ruža Tomašić iz HSP-a.

Na SDP-ovoj listi iz Dubrovnika je tu Oleg Valjalo. Na listi Autohtone Hrvatske stranke Prava je Deniš Šešelj, a Hrvatska čista Stranka Prava – HČSP nosi ime dipl.soc/diol.cro Ksenije Musa i Marina Pekovića iz Konavala.

Na listi Demokratskog centra na drugom mjestu nalazi se dr. sc. Aida Cvjetković, a na listi Hrasta, pokreta za uspješnu Hrvatsku je profesor Dživo Brčić.
Europarlamentari izbori su nešto s čim se Hrvati po prvi put susreću, te će tako, osim za stranke, moći birati i jednog kandidata s predloženih otvorenih lista za koej su glasali. Birači na izborima mogu glasati samo jedanput i za jednu listu kandidata, a buduće zastupnike u Europskom parlamentu birat će po proporcionalnoj zastupljenosti i preferencijalnom glasovanju.

Petogodišnji mandat sadašnjeg saziva Europskog parlamenta, tijela Europske unije sa 754 zastupnika koje izražava volju 500 milijuna njenih građana, ističe u lipnju iduće godine pa će tada Hrvati još jednom na izbore, ali taj put sa svim drugim građanima Europske unije.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana