Urednički izborZanimljivosti

DUBROVČANI DOBIVAJU NOVU ZELENU OAZU Grad se prihvatio uređenja parka na Biskupiji

DUBROVČANI DOBIVAJU NOVU ZELENU OAZU Grad se prihvatio uređenja parka na Biskupiji

‘Grad Dubrovnik trenutno radi na projektu rekonstrukcije i uređenja parkovne površine na predjelu Biskupija u Svetom Jakovu. Očekujemo da će cjelokupno rješenje biti spremno za realizaciju u idućoj proračunskoj godini’, poručili su iz Gradske uprave na upit DuLista o rekreativnoj zoni koja bi bila na raspolaganju Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima na dijelu naselja Sveti Jakov u narodu prozvanog Biskupija.

Posrijedi je zemljište kojeg je tadašnja Dubrovačka nadbiskupija prodala krajem 19. stoljeća privatnim vlasnicima te ono nakon dolazi u ruke Grada.

Posjed ima i pristup moru, a zaživljavanje ovog projekta trebao bi poslužiti kao nadomjestak za ono što je pučanstvo izgubilo privatizacijom parka Ville Gjivović i pripadajućeg kupališta

Tamošnji ljetnikovac u kojem su prema predaji u 11. stoljeću boravili poklisari Republike prije svog puta dubrovačkim drumom do carigradske Porte, potom kapelica i šetnice, pretrpjeli su značajnu štetu u rusko-crnogorskoj opsadi Dubrovnika 1806. te on do danas, unatoč povremenim stanarima nije u potpunosti priveden svrsi. Posjed ima i pristup moru, a zaživljavanje ovog projekta trebao bi poslužiti kao nadomjestak za ono što je pučanstvo izgubilo privatizacijom parka Ville Gjivović i pripadajućeg kupališta.

ID

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist