Zanimljivosti

DUBROVČANI DOBIVAJU NOVU ZELENU OAZU Grad se prihvatio uređenja parka na Biskupiji

‘Grad Dubrovnik trenutno radi na projektu rekonstrukcije i uređenja parkovne površine na predjelu Biskupija u Svetom Jakovu. Očekujemo da će cjelokupno rješenje biti spremno za realizaciju u idućoj proračunskoj godini’, poručili su iz Gradske uprave na upit DuLista o rekreativnoj zoni koja bi bila na raspolaganju Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima na dijelu naselja Sveti Jakov u narodu prozvanog Biskupija.

Posrijedi je zemljište kojeg je tadašnja Dubrovačka nadbiskupija prodala krajem 19. stoljeća privatnim vlasnicima te ono nakon dolazi u ruke Grada.

Posjed ima i pristup moru, a zaživljavanje ovog projekta trebao bi poslužiti kao nadomjestak za ono što je pučanstvo izgubilo privatizacijom parka Ville Gjivović i pripadajućeg kupališta

Tamošnji ljetnikovac u kojem su prema predaji u 11. stoljeću boravili poklisari Republike prije svog puta dubrovačkim drumom do carigradske Porte, potom kapelica i šetnice, pretrpjeli su značajnu štetu u rusko-crnogorskoj opsadi Dubrovnika 1806. te on do danas, unatoč povremenim stanarima nije u potpunosti priveden svrsi. Posjed ima i pristup moru, a zaživljavanje ovog projekta trebao bi poslužiti kao nadomjestak za ono što je pučanstvo izgubilo privatizacijom parka Ville Gjivović i pripadajućeg kupališta.

ID

Pročitajte još

Sudionici Feste grličali se u crkvi Parca prije početka manifestacije

Dulist

O 100. GODIŠNJICI SMRTI O službi Celestina Mata Medovića u samostanu Male braće

Dulist

HIRovci OPLOVILI RT HORN ‘Nastavljamo prema kanalu Beagle…’

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija