DuList IN

Dubrovčani će u 2020. zakoračiti uz najskuplji provod

Dubrovčani će u 2020. zakoračiti uz najskuplji provod

Brojni hrvatski gradovi već krajem studenog najavljuju dočeke Nove godine na otvorenom, trudeći se pritom da svojim sugrađanima i gostima dovedu neka od najvećih imena domaće i regionalne glazbe. Mnogi od njih zbog toga duboko posegnu u gradsku blagajnu i za organizaciju potroše nekoliko stotina tisuća kuna, piše Večernji.

Grad Rijeka i ove godine priprema tradicionalan doček Nove godine na riječkom Korzu, za što će ove godine izdvojiti 430.000 kuna. Riječ je o ukupnom iznosu dočeka u koji, osim troškova nastupa samih izvođača, ulaze i ostali troškovi – od kompletne logistike za izvođače i njihove ekipe do tradicionalnog vatrometa u ponoć. Program dočeka na riječkom Korzu počinje oko 22 sata nastupom Nikoline Tomljanović, bivše članice grupe ENI, a nastavlja se u 23 sata nastupom Nine Badrić koja će Riječane i goste Rijeke uvesti u 2020. godinu. Oko pola sata poslije pola noći slijedi nastup Dubioze kolektiv.

Novogodišnji doček u obližnjoj Opatiji donijet će čak četverostruku feštu – prvi će slaviti najmlađi, uz podnevni, dječji doček na Ljetnoj pozornici. U večernjim satima središnji gradski doček na tržnici će oživjeti neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz program nazvan “Opatija Tribute to the Legends” koji počinje u 22 sata. Nastupit će Queen Real Tribute te Abba Real Tribute band. U isto vrijeme, ispred Šporera, za ulazak u Novu pobrinut će se Grooversi, a na Ljetnoj pozornici 2019. godinu u rokerskom će stilu ispratiti grupa Dellboys.

U Puli se već tradicionalno slavi na Forumu. Svirat će Zabranjeno pušenje i Le Monde, a koncerti počinju u 21 sat. Na Portarati nastupa Šajeta. Kako doznajemo iz pulske Gradske uprave, za cijeli program izdvojit će 195 tisuća kuna. Inače, manifestacija Prosinac u Puli – Dicembre in città, koja traje 38 dana, svoje aktivnosti ponajprije usmjerava na dječje programe te na upotpunjavanje izvrsno posjećenih lokacija, poput ovogodišnjeg postavljanja klizališta u samom središtu grada.

I drugi gradovi na sjevernom Jadranu pripremaju spektakle. Petar Grašo i njegov bend nastupaju u Malom Lošinju, a cijena nastupa je 256.250 kuna. Na porečkom Trgu slobode posjetitelje će zabavljati Severina, a Zlatan Stipišić Gibonni nastupit će na Gradskom trgu u Rovinju. Nakon uspješnog lanjskog nastupa u novogodišnjoj noći u Dubrovniku, Tony Cetinski ove je godine na Rabu. U danima prije glavne fešte Rabljane i njihove goste zabavljat će Prljavo kazalište 28. prosinca te Giuliano i Diktatori 30. prosinca.

U Šibeniku već godinama rade odlične programe koji počinju već početkom prosinca na Adventuri. Tako će na otvaranju Adventure u Perivoju Roberta Visianija 6. prosinca nastupiti Edo Maajka. Za pet izvođača, koliko će ih sveukupno biti na tri pozornice na ovogodišnjem dočeku Nove godine, Grad Šibenik i gradska Turistička zajednica izdvojit će ukupno 55 tisuća eura ili 410 tisuća kuna. Britanske hip- hop/electronic dance legende Stereo MC’s koštat će 33 tisuće eura, a nastupit će ispred katedrale svetog Jakova, dok će publiku prije njih zagrijavati Sassja. Na drugoj pozornici u Perivoju Roberta Visianija nastupat će Neno Belan& Fiumens te Cubismo. Treća novogodišnja pozornica nalazit će se na Maloj loži, gdje će na svoje doći svi ljubitelji elektronike. Na toj pozornici 2020. čekat će se uz Kristijana Molnara.

Novu, 2020. godinu Zadrani i njihovi gosti opet će moći dočekati na više lokacija u središtu grada. Tako će se u povijesnom dijelu grada, znanom i kao Poluotok, novogodišnji program odvijati na Narodnom trgu i Trgu Petra Zoranića. Novu godinu Zadrani i njihovi gosti opet će moći dočekati na više lokacija u središtu grada. Za zabavu na Narodnom trgu zadužen je legendarni Dalmatino, dok će na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića nastupiti Zaratino i TBF. Inače, iz zadarske Gradske uprave najavili su i bogat program za Advent pa će se na pozornici izmjenjivati neka od najpoznatijih imena domaće glazbene scene: Vanna, Domenica, Opća opasnost, Hladno pivo, Cubismo, Vatra, Soulfingers, Marko Škugor, Psihomodo pop te Prljavo kazalište, koje će i otvoriti koncertne zabave. Za cjelokupan program izdvojit će se oko milijun kuna. Tehnički i produkcijski trošak Splićani na rivi ponovno planiraju bogat zabavni program. Klapa Intrade i Tomislav Bralić stvorit će pravi novogodišnji ugođaj, a za zabavu do jutarnjih sati zadužena je Jelena Rozga. Troškovi dočeka bit će oko pola milijuna kuna.

Dubrovčani će u Novu 2020. uploviti uz Parni valjak koji će za nastup dobiti čak pola milijuna kuna, a Ante Gelo Band i gosti stoje sto tisuća kuna. Mia Dimšić nastupa na dječjem dočeku u jutarnjim satima 31. prosinca, a njezin je honorar 50 tisuća kuna. Uz navedene honorare, trošku dočeka Nove godine treba pribrojiti tehničke i ostale produkcijske troškove (put, smještaj, svjetlo, razglas, ZAMP, zaštitari, itd.) koji ukupno iznose oko 150 tisuća kuna, javljaju iz dubrovačke Gradske uprave.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist