DuList IN

Dubrovčane će u 2020. uvesti Parni valjak

Dubrovčane će u 2020. uvesti Parni valjak

Šesti Dubrovački zimski festival uslijedit će nakon bogate ljetne festivalske sezone i raznovrsnih jesenskih događanja, a počet će u subotu, 30. studenoga 2019. koncertom The Frajli na Stradunu.

Tradicionalno, otvaranje festivala obilježit će i paljenje prve adventske svijeće te dekorativne blagdanske rasvjete koja će čarobnim sjajem obasjati svečano zimsko ruho gradske povijesne jezgre.

Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre ovom prigodom objavljuju dio programa šestog zimskog festivala, koji će donijeti nove, bogatije sadržaje i međunarodne izvođače čija će imena tek naknadno biti objavljena, dok se među domaćima ističe jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača, u Dubrovniku uvijek rado viđeni, Gibonni.

Dubrovčane će u 2020. uvesti Parni valjak

Iako u fokusu festivalskog programa ostaju veliki koncerti na najljepšoj svjetskoj otvorenoj pozornici – Stradunu, nastavlja se i sada već tradicija velikog Božićnog koncerta koji će 21. prosinca prirediti Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem mlade hrvatske dirigentske zvijezde mo. Vetona Marevcija, a uz sopranisticu Valentinu Fijačko, Vannu i druge izvođače. Još jedan veliki koncert održat će u Kazalištu Marina Držića, a povodom završetka Orlandove godine koju grad Dubrovnik obilježava povodom 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa na Stradun.

U novu će godinu Dubrovčane i njihove goste 31. prosinca uvesti jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih hrvatskih bendova Parni valjak, čijem će nastupu prethoditi program koji izvodi nezaobilazno glazbeno ime hrvatske estrade Ante Gelo uz svoj bend i goste.

Najbolji hrvatski izvođači na najljepšoj pozornici i impresivni vatromet točno u ponoć, garancija su još jednog nezaboravnog početka nove godine na Stradunu.

Prvog dana 2020., Dubrovački simfonijski orkestar održat će tradicionalni koncert u podne na Stradunu uz kamenice i pjenušac. Orkestrom će ravnati izraelski dirigent Noam Zur, dok će kao solistica nastupiti izraelska sopranistica Alla Vasilevitsky, a na programu su prigodno operne arije iz repertoara obitelji Strauss.

Uobičajeno je prvog dana nove godine na Stradunu zapjevati uz dalmatinsku klapsku pjesmu, pa će tu u večernjim satima nastupiti Klapa Iskon.

Bogata gastronomska ponuda na kućicama ne više gradskih lokacija nazaobilazan je dio zimskog festivalskog đira, a vikendima će na njima Dubrovčani i gosti uživati uz kolendu i klapsku pjesmu. Sladokusce će razveseliti i humanitarni Torta Party uz nastup Domenice.

Šesti Dubrovački zimski festival obilovat će dječjim programom, a omiljeno dječje okupljalište Stanica Sjeverni pol, ove će godine biti u Kazalištu Bursa. Najmlađe će u novu godinu na dječjem dočeku uvesti omiljena Mia Dimšić, a održat će se i već tradicionalna Božićna bajka.

Foto Parni Valjak: Dario Njavro

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist