Aktualno

Dubrovačko smeće neće u Gunju, najbolja ponuda iz Oroslavja!

Dubrovačko smeće neće u Gunju, najbolja ponuda iz Oroslavja!

Direktorica dubrovačke komunalne tvrtke Čistoća Nataša Gabričević potvrdila je u četvrtak kako dubrovačko smeće ipak neće ići u Gunju kako je najavljeno prije nekoliko mjeseci jer je najbolju ponudu dala tvrtka Eko-flor Plus iz Oroslavja.

– Na obvezujući natječaj pristigle su četiri ponude i to tvrtki Eko-flor, Hago, Općine Gunja i Cios Varaždin. Najpovoljnija je bila ponuda tvrtke Eko-flor iz Oroslavja koji su dali ponudu na 340 kuna po toni smeća s time da imaju kapacitet od 48 tisuća tona godišnje. Gunja je dala ponudu na 345 kuna, ali nemaju važeću dozvolu za gospodarenje otpadom, a kapacitet odlagališta im je 12 tisuća tona godišnje, dok nama treba 20 tisuća tona. Ponuda tvrtke Hago bila je 250 kuna po toni uz kapacitet od samo sedam tisuća tona godišnje, dok je Cios bio najskuplji s 550 kuna po toni smeća – rekla je Gabričević te dodala kako je u tijeku javni postupak za izbor prijevoznika.

Načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić u telefonskoj izjavi nam je potvrdio kako je Gunja izgubila posao s dubrovačkim smećem, a istaknuo je kako ”ne zna što se tu dogodilo”.

– Ne znam zaista što se tu dogodilo, bio sam siguran da ćemo proći jer ispunjavamo sve uvjete. Dobili smo odgovor od Čistoće da nemamo građevinsku dozvolu, što je smiješno. Mi smo je predali na vrijeme, a ne znam što se dogodilo. Uputili smo prigovor i čekamo od Čistoće što će nam odgovoriti, a poduzet ćemo sve korake jer mi smo jedino odlagalište u Hrvatskoj koje može primiti te količine i koje ispunjava sve uvjete – rekao je Lucić.

Članak u cjelosti pročitajte samo u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist