Natrag
26.5.2018 17:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Na Stradunu prepolovljen broj kućica

14.9.2017 @ 14:49 Dulist Grad
2;2

Podijelite:

Za razliku od prošle godine kada su na Stradunu bilo 17 kućica, ove godine gradska uprava planira taj broj prepoloviti.

Jelka Tepšić je naglasila kako će u povijesnoj jezgri, kućice biti podijeljene u tri zone: zona Brsalje i park u Pilama, Stradun i Luža, a treća zona obuhvaća Gundulićevu i Bunićevu poljanu, Knežev dvor i Katedralu. Najveći fokus bit će upravo na parku u Pilama gdje će se premjestiti i kultni Medo.

Prema prijedlogu, na Stradunu će se nalaziti osam kućica, u parku u Pilama dvije, na Brsaljama sedam kućica. U trećoj zoni trebalo bi se nalaziti devet kućica, među kojima su novitet dvije kućice na Bunićevoj poljani.

– Riječ je o prijedlogu postavljanja kućica na Stradunu kojeg će Grad Dubrovnik poslati na suglasnost Ministarstvu kulture – rekla je Jelka Tepšić koja je dodala kako se želi ‘oživjeti’ dubrovačke trgove te će kućice će biti postavljene i u Uvali Lapad te tradicionalno u Gružu.

Dodajmo kako je prošle godine sveukupan broj kućica iznosio 32, od čega je 17 bilo u povijesnoj jezgri, a ostalih 15 u drugim dijelovima grada. Ugostitelji su u povijesnoj jezgri za vrijeme prošlog festivala djelovali u 14 kućica.

Najam kućica i ove će godine biti provođen kroz Sanitat.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana