Aktualno

Dubrovački učenici okitili se medaljama na najvećem europskom natjecanju u hotelijerstvu i turizmu

Tri zlata, dva srebra i pet bronci odličan je rezultat naših učenika postignut na upravo zatvorenoj 32. godišnjoj konferenciji Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu.

Proteklog je tjedna Split bio domaćin 32. godišnje konferencije AEHT (European assocation of hotel and tourism schools) u sklopu koje se održalo natjecanje u 10 stručnih kategorija, sedam iz područja gastronomije, servisa i bara te tri iz hotelijerstva i turizma. U natjecanju je sudjelovalo više od 300 učenika i studenata iz 29 europskih država te gostujućih SAD-a i Pakistana.

Zlatne medalje sa svojim timovima osvojili su Domagoj Badžim u kategoriji poslovanje recepcije, učenik 3. razreda Turističko-ugostiteljske škole Šibenik i Toni Grgurević iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koji se natjecao u kulinarskoj disciplini decathlon u sklopu koje su u pripremi jednog jela sudjelovala sva tri člana tima. Treće zlato osvojila je Anja Duričić, također učenica iz Dubrovnika i to u najslađoj kategoriji – priprema slastica. Dva druga mjesta, oba u kategorijama iz područja hotelijerstva i turizma osvojile su Ema Zavrtnik, maturantica Gospodarske škole Varaždin iz hospitality managementa i Nikolina Čoko u disciplini Predstavljanje turističke destinacije, maturantica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik. Bronce su u svoje škole ponijele Ana Pralija iz Turističko ugostiteljske škole Split u kategoriji poznavanja i posluživanja vina i Dubrovkinja Laura Miloslavić u kategoriji poslovanje recepcije. Predstavljanje turističke destinacije disciplina je u kojoj su naši učenici odnijeli najviše odličja, a treće mjesto podijelila su čak tri tima u sklopu kojih su se natjecale i maturantice Domenika Deže iz Osijeka te Lucija Pintarić iz Varaždina.

Posljednju broncu odnio je Danijel Juratovac, učenik drugog razreda srednje Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik i to u najprestižnijoj kategoriji culinary arts. Natjecanje u ovoj kategoriji odvijalo se na način da natjecateljski timovi dobiju košaricu s namirnicama koje trebaju iskoristiti za pripremu menija u tri slijeda.

Konferencija AEHT-e afirmira osnovne europske vrijednosti što su uz obrazovanje i timski rad, razmjena iskustava i znanja, multikulturalnost i povezivanje učenika i škola. Upravo stoga su natjecanja u svim disciplinama timska i nikada članovi jednog tima nisu učenici škola iz iste države već pobjeđuju isključivo multukulturalni timovi.

Domaćin ovogodišnje konferencije bila je Turističko ugostiteljske škole Split čijem ravnatelju Ivi Biliću i profesorima idu sve pohvale za besprijekornu organizaciju, a važan doprinos dali su i učenici splitske škole. Naime, više od 40 učenika svih razreda posluživalo je svečanu večeru koja se održala u sklopu ceremonije dodjele nagrada u hotelu Le Meridien Lav, pod paskom profesionalnog osoblja hotela.

Pročitajte još

‘NAPORAN TRUD SE ISPLATIO’ Najmlađi članovi JK Dubrovnik 1966 bogatiji za veći pojas

Dulist

‘Pituri’ u finalu Kupa Hrvatske!

Dulist

Mons. Petar Palić novi biskup mostarsko-duvanjski

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija