Kultura

Dubrovački triptih za Vesnu Krmpotić

Dubrovački triptih za Vesnu Krmpotić

Dubrovački triptih za Vesnu Krmpotić, niz svečanih događanja koja organizira Hrvatsko indijsko društvo prijateljstva, Matica hrvatska, ogranak Dubrovnik, Grad Dubrovnik te Udruga Drvo mladih Bonsai, održat će se 26. i 27. listopada na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

Hrvatsko indijsko društvo već je tijekom lipnja organiziralo niz događaja za obilježavanje 80 – og rođendana Vesne Krmpotić – Svečanu večer u kazalištu Komedija, izdavanje tri njezina naslova te Znanstveni skup o njezinom opusu u Društvu hrvatskih pisaca.

 
"Dubrovački triptih za Vesnu Krmpotić obuhvaća dijalog s mladima „'Promjena svijeSTI – Promjena svijeTA'  Educare, Edukacija, Obrazovanje“. koji će se održati 26. listopada od 10. 30 – 13 sati u amfiteatru središnje zgrade Sveučilišta u Dubrovniku.
 
Isti dan u 19 sati održat će se književna večer „Vesna ponovo u svom Gradu“ u dvorani Poslijediplomskog središta u Dubrovniku.
 
"Svečana večer za Vesnu – Vesni od Konavljana"održat će se 27. listopada u Grudama u kući Matice Hrvatske, s koncertom mezzosopranistice Aide Vidović Krilanović.
 
Vesna Krmpotić, jedna od najpoznatijih hrvatskih poetesa, spisateljica i prevoditeljica, rodila se prije 80 godina u Dubrovniku. Objavila je preko 108 knjiga poezije, proze, eseja, pripovijetki, romana, drama, antologija. Autorica je najveće pjesničke zbirke u svjetskoj književnosti “108 x 108“, koja sadrži 11.664 pjesme.
Dobitnica je brojnih nagrada, između ostalih i državne nagrade za životno djelo, HAZU-ove nagrade za knjigu “108 x 108” za najveća dostignuća na području književnosti 2006. godine.  Dodijeljeno joj je i odličje RH Zvijezda Danica s likom Marka Marulića za izuzetan doprinos u kulturi u 2008. godini. Društvo hrvatskih književnika nominiralo je Vesnu Krmpotić i za Nobelovu nagradu za književnost.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist