Natrag
18.2.2019 19:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački stihovi u Europskom parlamentu

4.12.2013 @ 16:14 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

U organizaciju ureda zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice danas se u velikoj knjižnici Europskog parlamenta održava predstavljanje multimedijalnog projekta Orlandovi europski putovi, autorice Adriane Kremenjaš – Daničić.

Uvodnu riječ održat će predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta Doris Pack, a nakon toga prisutnima će se obratiti Dubravka Šuica.

"Ovim projektom još jednom se potvrđuje da je europski projekt uzajaman kojim pokazujemo važnost europskih fondova te svih europskih vrijednosti poput demokracije, supsidijarnosti, vladavine prava, konkurentnosti, isto tako želimo pokazati kolika je vrijednost hrvatske kulturne baštine kojom mi doprinosimo europskom projektu. Orlando kao simbol nezavisnosti i slobode je najbolji primjer stoljetne povezanosti Europe od sjevera Njemačke preko Španjolske, Francuske, Italije pa sve do krajnjeg hrvatskog juga, Dubrovnika,“ istaknula je Šuica

Očekuje se veliki broj uzvanika, a uz nazočnost mnogih europarlamentaraca na predstavljanje multimedijalnog projekta ovom prigodom stiglo je i 40 mladih iz Hrvatske koji će imati priliku upoznati se s radom  Europskog parlamenta. Cilj projekta je  još jedanput zorno pokazati duboku ukorijenjenost Hrvatske u Europi, a večer će biti prožeta stihovima i glazbom dubrovačkih autora. 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana