Natrag
18.7.2018 08:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački slikar Stjepko Mamić po četvrti put izlaže u Nacionalonim muzejima Južne Koreje

19.9.2017 @ 21:26 Dulist Kultura

Podijelite:

U Nacionalnom muzeju Južne Koreje Haegeumgang Theme Museum početkom rujna 2017. god. svečano je otvorena Treća međunarodna izložba posvećena očuvanju okoliša pod nazivom ”Zemlja koju volim” ( 3rd International Environment Exhibition “The Earth I Love”). Izložbu koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva okoliša Južne Koreje otvorio je generalni direktor Hegeumgang Theme Muzeja Gospodin Kyung Myung-ja,Yu cheon–up. Na izložbi izlažu umjetnici iz ukupno dvadeset dvije zemlje iz cijelog svijeta.
Dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić koji predstavlja Hrvatsku ovom prigodom izložio je sliku po nazivom “Spring flowers ( The first Flower)“, u tehnici acrylic/mix media na lanenom platnu, 80×80 cm. Kao i sva umjetnička djela na ovoj međunarodnoj izložbi ( slike i skulpture u svim tehnikama te fotografije) inspirirane su poezijom japanskog pjesnika Taro Aizu. Tako je Mamićeva slika s motivom cvjetova inspirirana poemom Spring: Prvi cvjetovi.
Inače, već jedna Stjepkova slika „Nocturno“ s motivom noćnog ribanja na fero je postala dijelom fundusa Nacionalnih muzeja Južne Koreje nakon triju izložbi u Nacionalnim muzejima Južne Koreje tijekom 2016.godine i završne izložbe u Nacionalnoj akademiji umjetnosti Južne Koreje u Seulu u studenom 2016.god. Zahvaljujući tome Stjepko Mamić je od prošle godine postao članom ICAF-a (International Culture and Arts Federation of Korea).
Izložba ‘The Earth I love’ u Haegeumgang Theme Museum, Yukyung Art Museum 1-5 traje od 01. 09. do 22. 10. 2017.god. a potom seli u Yeosu, u Hwain Galeriji od 26. 10. do 08. 11. 2017.god.
Nakon ovih izložbi Stjepko Mamić će u sklopu novog međunarodnog Gogyoshi Art Projekta izlagati u Hanamu i Seulu od listopada 2017.do siječnja 2018.godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana