Natrag
23.4.2018 23:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački skup za povijesni značaj!

27.1.2013 @ 10:46 Dulist Sport

Podijelite:

Dubrovnik je u rujnu domaćin UEFA kongres, za strateška pitanja nogometa u Europi, te postoji mogućnost objave kandidature Platinija upravo "iz Grada".

– To je sastanak koji se održava svake dvije godine, na njemu se rješavaju mnoga pitanja europskog nogometa, mogu vam reći da je to potvrda koliko u Uefi cijene HNS, Davora Šukera i mene. Lobiranje smo započeli već u Zagrebu za nedavnog Platinijeva posjeta, a koliko sam čuo, jedan grad koji je već praktički bio izabran za organizaciju tog visokog skupa prekrižen je kad smo mi kandidirali Dubrovnik – izjavio je Damir Vrbanović za Jutarnji list.

Također je potvrdio i tezu da bi se „baš na Stradunu“ mogao kandidirati i Michel Platini, za predsjednika Fife. Tada se očekuje i njegov odgovor na pitanje hoće li se kandidirati na Blatterova nasljednika.

Uefa je nakon sastanka svog Izvršnog odbora u Nyonu objavila i kako bi trebao izgledati Euro 2020. godine, koji je Uefa nazvala 'EURO za Europu’. Igrat će se u 13 gradova diljem kontinenta, a konačni je rok objave kandidature u rujnu. To će se možda dogoditi upravo u Dubrovniku!

– Moguće je da će dubrovački skup biti zapisan u povijesti hrvatskog nogometa! Jer, mi smo već i ranije rekli da ćemo se kandidirati jedan stadion za organizaciju tog Eura, samo moramo još vidjeti koji – rekao je Vrbanović.

– Sretni smo što možemo ugostiti i biti domaćini tako važnog sastanka u našem gradu na jugu Dalmacije. Cijeli ovaj kongres imat će veliki značaj za hrvatski nogomet, ali i za našu zemlju općenito – nedavno je komentirao predsjednika HNS-a Davor Šuker na službenim stranicama.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana