Natrag
21.2.2019 10:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački simfoničari po drugi put na Igrama

15.8.2012 @ 15:27 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar i solisti Đuro Tikvica na glasoviru i Marin Maras na violini uz ravnanje Johannesa Klumppa nastupit će u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara u četvrtak, 16. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Na drugom ovogodišnjem nastupu na Ljetnim igrama Dubrovačkom simfonijskom orkestru pridružit će se dubrovački pijanist međunarodnog ugleda i bogate i raznovrsne karijere te  dobitnik Orlanda – Đuro Tikvica te mladi violinist Marin Maras, također Dubrovčanin koji se od rane dobi istaknuo svojim talentom i iza kojeg su već brojni uspješni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu.
 
Koncertom će ravnati jedan od najistaknutijih dirigenata mlađe njemačke generacije Johannes Klumpp koji se festivalskoj publici prvi put uspješno predstavio na prošlim Igrama.
           
Na programu je Treća simfonija u D-duru, djelo „jednostavnog i prirodnog ukusa“  dubrovačkog skladatelja Luke Sorkočevića, Beethovenov Peti klavirski koncert u Es-duru poznatiji kao Emperor, odnosno „kraljevski“ zbog prkosnog, buntovnog i pobjedonosnog duha u kojem je napisan.
 
U drugom dijelu koncerta izvest će se Mozartov Treći violinski koncert u G-duru kojeg karakterizira melodijska čistoća , dok će na kraju biti izvedena Simfonija u G-duru Josepha Haydna koja od svoje praizvedbe neprestano oduševljava publiku.  
 
Ulaznice su dostupne online na dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači i na Stradunu po cijenama od 100, 125, 150, 200, 250, 300 i 400 kuna.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana