Kultura

Dubrovački simfoničari po drugi put na Igrama

Dubrovački simfoničari po drugi put na Igrama

Dubrovački simfonijski orkestar i solisti Đuro Tikvica na glasoviru i Marin Maras na violini uz ravnanje Johannesa Klumppa nastupit će u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara u četvrtak, 16. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Na drugom ovogodišnjem nastupu na Ljetnim igrama Dubrovačkom simfonijskom orkestru pridružit će se dubrovački pijanist međunarodnog ugleda i bogate i raznovrsne karijere te  dobitnik Orlanda – Đuro Tikvica te mladi violinist Marin Maras, također Dubrovčanin koji se od rane dobi istaknuo svojim talentom i iza kojeg su već brojni uspješni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu.
 
Koncertom će ravnati jedan od najistaknutijih dirigenata mlađe njemačke generacije Johannes Klumpp koji se festivalskoj publici prvi put uspješno predstavio na prošlim Igrama.
           
Na programu je Treća simfonija u D-duru, djelo „jednostavnog i prirodnog ukusa“  dubrovačkog skladatelja Luke Sorkočevića, Beethovenov Peti klavirski koncert u Es-duru poznatiji kao Emperor, odnosno „kraljevski“ zbog prkosnog, buntovnog i pobjedonosnog duha u kojem je napisan.
 
U drugom dijelu koncerta izvest će se Mozartov Treći violinski koncert u G-duru kojeg karakterizira melodijska čistoća , dok će na kraju biti izvedena Simfonija u G-duru Josepha Haydna koja od svoje praizvedbe neprestano oduševljava publiku.  
 
Ulaznice su dostupne online na dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači i na Stradunu po cijenama od 100, 125, 150, 200, 250, 300 i 400 kuna.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist