Natrag
22.2.2019 11:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački simfoničari i gosti napunili Dvor

7.8.2012 @ 9:50 Ana Prohaska Kultura
2;2

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar i mladi gitarist Srđan Bulat pod ravnanjem Tomislava Fačinija nastupili su sinoć, 6. kolovoza u prepunom atriju Kneževa dvora.  

Koncert je otvorio Concerto grosso za gudače, djelo suvremenog zvuka i jedna od najpopularnijih skladbi hrvatskog skladatelja Srđana Dedića. Uslijedila je Fantasia para un gentilhombre za gitaru i orkestar Joaquína Rodriga, čija djela spadaju u sam vrh španjolske glazbe i gitarističkog repertoara, u što je publiku uvjerila dostojna interpretacija talentiranog Srđana Bulata i orkestra.

Mladi Bulat je već dobitnik brojnih nagrada na gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, a u rujnu će započeti poslijediplomski studij gitare na prestižnoj Royal Academy of Music u Londonu. U drugom dijelu koncerta osebujni Valse triste  op. 44, koji opisuje priču umiruće majke dok sa Smrću pleše „tužni valcer“, finskog skladatelja Jeana Sibeliusa dojmio je publiku. Na kraju je izvedena folklorom inspirirana Dvorákova Češka suita u D-duru, op. 39, u kojoj je izuzetno bogato i uspješno prikazana bit Češke i romantizma kao umjetničkog pokreta. 

Ovo je bio prvi od dva nastupa Dubrovačkog simfonijskog orkestra na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama. S pijanistom Đurom Tikvicom i violinistom Marinom Marasom, a pod ravnanjem njemačkog dirigenta Johannesa Klumppa, nastupit će 16. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

DLJI

Komentari





O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana