Politika

Dubrovački SDP izabrao Milanovića

Dubrovački SDP-ovci jednoglasno su podržali jedinog kandidata za predsjednika stranke Zorana Milanovića na danas održanim izborima. Čak 70 posto članova Gradske organizacije odazvalo se izborima koji se provode po načelu „jedan član – jedan glas“.

 
Inače je danas čak 38 tisuća članova SDP-a glasalo za predsjednika stranke, a sam Milanović je izjavio kako je i u zemljama s dužom demokratskom tradicijom normalno imati samo jadnog kandidata za predsjednika stranke nakon uspjeha na izborima.
 
Dubrovački SDP tako je podržao dosadašnju politiku predsjednika stranke, a sad slijedi priprema za sljedeće lokalne izbore 2013. godine koja bi mogla biti kudikamo zanimljivija.
 
Istaknimo, praksu biranja predsjednika stranke po načelu „jedan član – jedan glas“ namjerava u sljedećem ciklusu uvesti i njihov glavni politički rival HDZ, u kojem su također u tijeku izbori za vodstvo stranke, ali će njihovog budućeg predsjednika/predsjednicu između 5 kandidata birati delegati izabrani kroz proceduru u ograncima na Općem saboru 20. svibnja.
 
 

Pročitajte još

NOSITELJ LISTE HNS-A ZA EUROPSKI PARLAMENT Vizija politike i Europske unije by Matija Posavec

Dulist

MATIJA POSAVEC: Vrijeme je za nove političare koji daju rezultate

Dulist

EU IZBORI Provjerite gdje je premješteno biračko mjesto iz ‘žute škole’ u Čokolinu

Dulist