Grad

DUBROVAČKI POLUMARATON Evo koje će ceste biti zatvorene i kuda će Libertasovi autobusi

DUBROVAČKI POLUMARATON Evo koje će ceste biti zatvorene i kuda će Libertasovi autobusi

Sljedećeg vikenda, 9. i 10. svibnja, u Dubrovniku će se održavati Prvi dubrovački međunarodni polumaraton, ‘The Inaugural Dubrovnik International Half Marathon’ u sklopu kojeg je planirana i Utrka građana.

Za nastupnu utrku predviđeno je oko 400 aktivnih trkača, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva. Za vrijeme trajanja Dubrovačkog polumaratona u Dubrovniku će biti uspostavljena posebna regulacija prometa sukladno odluci nadležnog ureda Grada Dubrovnika.

– Još jednom građanima želimo naglasiti da će u nedjelju 10. svibnja, od 9 do 14 sati, u Gradu Dubrovniku biti uspostavljena zabrana prometovanja za sva vozila i to ulicama Iza Grada, Brsalje, Branitelja Dubrovnika, Put od Republike, Vukovarska, Dr. Ante Starčevića, Nikole Tesle, Obala Stjepana Radića, Obala Ivana Pavla II, dionica državne ceste D420 Solska baza – Sustjepan, bivša županijska cesta 6254 na dionici Sustjepan – Prijevor i obratno. Molimo građane da u tijekom održavanja utrke poštuju upute policijskih službenika na terenu i redara te se pridržavaju privremene regulacije prometa te ih pozivamo na razumijevanje i strpljenje kako bi ovaj međunarodni športski događaj protekao u što sigurnijem i dostojanstvenijem ozračju – poručio je direktor utrke Alen Bošković.

IZ JP Libertasa obavještavaju kako će u nedjelju, 10. svibnja zbog zatvaranja ceste od Pila do Prijevora od 9 do 14 sati doći do promjene u prometovanju linija javnog gradskog prijevoza. U spomenutom vremenu linije će prometovati kako slijedi:
– Linija 1A: Mokošica – Novo naselje – Lozica – most Dr. Franja Tuđmana – Nuncijata – I.Glavica – INA crpka i obratno;
– Linija 1B: Mokošica – Lozica – most Dr. Franja Tuđmana – Nuncijata – I.Glavica – INA crpka i obratno;
– Linija 3 u spomenutom periodu neće prometovati;
– Linija 4 prometovat će trasom H.Palace – ul. I.Vojnovića – Gospino polje i obratno;
– Linija 5 prometovat će trasom Babin Kuk – O.Bolnica – Gospino polje i obratno;
– Linija 6 prometovat će trasom Babin Kuk – Batala – Orsan – pošta Lapad – Babin Kuk;
– Linija 7 spomenutog dana neće prometovati;
– Linija 8 prometovat će na relaciji Viktorija – Žičara;
– Linija 9 prometovat će trasom O.Bolnica – Batala – Orsan – pošta Lapad – O.Bolnica;
– Linija 17 polascima prema Dubrovniku prometovat će trasom Bosanka – I.Glavica – Ploče. U povratku prema Bosanci prometovati će Ploče – Žičara – Dubac – Bosanka;

– Prigradske linije će dolaskom u Dubrovnik prometovati do INA crpke, odakle će i polaziti 10 minuta nakon što je to predviđeno u voznom redu.

– Sve korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje, a sve kako bi spomenuti događaj protekao u najboljem redu – kažu iz Libertasa.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist