Politika

Dubrovački političari odriču se Pera Vićana

Dubrovački političari odriču se Pera Vićana

Nakon današnjih informacija o stvaranju velike koalicije, tzv. Dubrovačkog dogovora, između HDZ-a, SDP-a i HNS-a, postaje jasno kako se dubrovački političari odriču Pera Vićana.

Iako se do danas u svim mogućim kombinacijama za sastavljanje većine u Gradskom vijeću spominjalo i Vićanovo ime, odrekao ga se čak i njegov 'mlađi brat' Andro Vlahušić, a i z onoga što doznajemo, do ovakve situacije najvjerojatnije je došlo zbog lošeg sudskog ishoda po Pera Vićana.

Naime, kako je duListu potvrdio glasnogovornik Vrhovnog suda Dražen Tripalo, suci Vrhovnog suda proteklog su tjedna donijeli pravorijek o presudi Peru Vićanu u slučaju Vrtovi Sunca, u kojem je, podsjetimo, na Županijskom sudu u Splitu u lipnju 2012. godine Vićan osuđen na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine, a njegova tvrtka Dubrovačko primorje bila dužna državi vratiti iznos od 8,4 milijuna eura ili 63,9 milijuna kuna.

Budući da se odluke Vrhovnog suda ne donose javno, već se pravorijek s obrazloženjem vraća nadležnom sudu, još neko vrijeme neće se sa sigurnošću znati što u njoj točno stoji. Međutim, u dubrovačkim političkim krugovima sve su jače glasine kako je presuda po Vićana nepovoljnija od one prvostupanjske.

Vezano uz to, u kuloarima se može saznati kako je Vićanu na naplatu stigao navedeni iznos od 63,9 milijuna kuna iz prvostupanjske presude. Budući da mu, u slučaju da u zakonskom roku državi ne vrati navedeni iznos, slijedi odsluženje zatvora, navodno se zadnjih dana bacio na prikupljanje potrebnog novca.

Neki izvori tvrde kako bi čak mogao pokucati i na vrata svog kolege u Hrvatskom nogometnom savezu, šefa zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist