Kultura

DUBROVAČKI PAVILJON U Veneciji održan umjetnički razgovor Angele Richter i Marthe Wilson

DUBROVAČKI PAVILJON U Veneciji održan umjetnički razgovor Angele Richter i Marthe Wilson

Najveći ovogodišnji međunarodni kulturni projekt u organizaciji Grada Dubrovnika i Umjetničke galerije Dubrovnik, grupna je izložba “Mjesto isprekidanih odlazaka” otvorena u Veneciji tijekom 58. Venecijanskog bijenalea, a izložba koja se može pogledati do 24. studenoga, okuplja troje međunarodno priznatih umjetnika s dubrovačkom adresom, Izvora Pende, Slavena Tolja i Marijanu Pende.

Na izložbenoj lokaciji, na adresi Tesa 100, Arsenale Nord, u nedjelju, 23. lipnja, kao dio promocije ovog značajnog međunarodnog kulturnog projekta, održan je i umjetnički razgovor na kojemu je sudjelovala slavna teoretičarka i redateljica, njemačka umjetnica hrvatskog podrijetla Angela Richter te njujorška umjetnica i jedno od najvećih imena performansa danas, Martha Wilson. Umjetnički razgovor moderirala je Mercy Bona Pavelić, predsjednica i osnivačica umjetničke zaklade „Face Croatia Program“.

Tema umjetničkog razgovora bila je umjetnost i aktivizam u umjetnosti, feminizam i položaj ženskih umjetnica u današnjem vremenu, točnije na kulturno-umjetničkoj sceni danas. Umjetnice su razgovarale i o mogućnostima umjetnosti kao o sredstvima za društvene promjene, kao i položaju umjetnica i feminizma u svijetu umjetnosti danas, a tematiku su pojašnjavale kroz primjere iz osobnog iskustva odnosno vlastitog umjetničkog djelovanja.

Pročitajte još

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist