Grad

DUBROVAČKI OSNOVCI U školske klupe sjelo 117 učenika više nego lani

U šest osnovnih škola kojima je osnivač Grad Dubrovnik nastavu će pohađati ukupno 3600 učenica i učenika, što je čak 117 učenika više nego prošle školske godine. U školske klupe, javljaju iz Grada Dubrovnika, prvi put je sjelo 471 učenika, također više nego lani kada je u školu krenulo 445 prvašića.
Gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i njihovi suradnici posjetili su dubrovačke osnovne škole povodom početka nove školske godine i u ime Grada Dubrovnika pozdravili prvašiće i njihove roditelje poželjevši im sretan početak ovog novog važnog razdoblja u formalnom obrazovanju.
Učenike, roditelje, učiteljice i ostale djelatnike OŠ Ivana Gundulića i OŠ Lapad pozdravili su gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić. U svom obraćanju u OŠ Lapad, gradonačelnik Franković se zahvalio roditeljima na razumijevanju tijekom trajanja radova na zgradi škole i najavio bolje uvjete od sljedeće školske godine kada će se otvoriti potpuno nova škola Montovjerna.
– Grad Dubrovnik je u posljednjih godinu dana u svoje osnovne škole uložio preko 100 milijuna kuna, što uistinu znači podizanje osnovnoškolskog standarda. Naravno da nije sve u zidovima i lijepim prostorima, najviše toga je na učiteljicama i učiteljima i zato vjerujem da ćete izvanredno implementirati ovogodišnji program Škola za život i dodatno unaprijediti rad u odnosu na prošle godine. – rekao je gradonačelnik Franković, a posebno se obratio i prvašićima istaknuvši da će prvi susret s učiteljicama i razredom pamtiti cijeli život.
I u OŠ Ivan Gundulić, gradonačelnik Franković naglasio je važnost ulaganja u obrazovnu infrastrukturu.
– Samo u ovoj godini u grušku školu ulažemo 11 milijuna kuna, nakon čega će ovaj prostor biti još kvalitetnije i ljepše mjesto za učenje i druženje. Imamo sluha za naše osnovne škole i dalje ćemo brinuti o njima jer na mladima svijet ostaje i zato za njih treba napraviti najbolje uvjete za školovanje. – naglasio je gradonačelnik nakon čega je, već tradicionalno, u dvorištu škole s učenicima zasadio stablo.
Početak novih školskih obveza prigodno je obilježen i u OŠ Antuna Masle u Orašcu i OŠ Marina Getaldića – Centar, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić. Pročelnica UO za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sudjelovali su u prigodnoj svečanosti u OŠ Marin Držić, dok je zamjenik pročelnika pozdravio i nove učenike Osnovne škole Mokošica, zajedno s državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanjom Puticom.

Grad Dubrovnik

Pročitajte još

RADI SE OCJENA ODREDIŠTA ZA DUBROVNIK Na kojem smo stupnju održivosti?

Dulist

Grad je u kolapsu, od Lapada do Ilijine glavice za 50 minuta!

Dulist

IN MEMORIAM Preminuo vozač Libertasa Zdravko Čokljat

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija