Kultura

DUBROVAČKI MUZEJI U MAKEDONIJI Luksuz kružnih putovanja Sredozemljem 1930-ih godina

Nakon gostovanja u Bitoli, izložba Dubrovačkih muzeja ‘Lloydovi slikopisi’ otvorena je u srijedu u makedonskome Gradskom muzeju Negotino.

Prezentirajući kružna putovanja parobroda ‘Kraljica Marija’ i ‘Princeza Olga’ kroz negative na staklu iz fundusa Pomorskog muzeja Dubrovačkih muzeja te njihove reprodukcije, izložba ‘Lloydovi slikopisi: Svjedočanstva o Sredozemlju s kružnih putovanja putničkih parobroda Jugoslavenskoga Lloyda 1930-ih godina’ pruža izuzetno zanimljiv uvid u Sredozemlje 1930-ih godina, ali i u luksuz ondašnjih kružnih putovanja.

Od prvog postavljanja u prosincu 2011. godine u Kneževu dvoru, izložba je ostvarila 7 gostovanja. Autor izložbe je Đivo Bašić, a autorica likovnog postava Ivona Michl, oboje kustosi Dubrovačkih muzeja.

Na otvorenju u Negotinu je, uz ravnateljicu Gradskog muzeja Dragicu Chekorovsku, govorio i predsjednik Savjeta Općine Dime Vitanov. Izložba ostaje otvorena do 3. rujna 2018. godine.

Pročitajte još

DUM MARIN I DUBROVČANI Držić je nešto što nas sve zajedno veže

Dulist.hr

U SPOMEN NA KAZALIŠNOG VELIKANA Parove predstave prekretnica su u povijesti teatra Igara

Dulist

U Dvoru nastupa jedan od najboljih trubača današnjice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija