Kultura

DUBROVAČKI MUZEJI POZIVAJU Stručna vodstva petkom u pet

DUBROVAČKI MUZEJI POZIVAJU Stručna vodstva petkom u pet

Dubrovački muzeji i ove godine organiziraju besplatna stručna vodstva za građane. Ovaj put za izložbu „Luka i Antun Sorkočević – diplomati i skladatelji“ i to petkom u 17 sati u Kneževom dvoru, počevši već od ovog petka, 5. rujna.

Podsjetimo, izložba ”Luka i Antun Sorkočević – diplomati i skladatelji” središnji je dio projekta Dubrovačkih muzeja koji ima za cilj podići razinu svijesti o važnosti i značenju Luke i Antuna Sorkočevića za Dubrovnik i Hrvatsku.

Organizirana je u povodu 280. obljetnice rođenja Luke Sorkočevića, prvoga hrvatskog simfoničara i predstavlja nastavak centralnih godišnjih izložbenih projekata Dubrovačkih muzeja, kojima ova ustanova brendira Dubrovnik temeljem njegove bogate kulturne i povijesne baštine.

Izložba je koncipirana u više tematskih cjelina koje se bave glazbenom kulturom Dubrovačke Republike, životom i djelom Luke i Antuna Sorkočevića te njihovom glazbenom ostavštinom.

Upoznaje nas, također, s mjestom i ulogom Luke Sorkočevića u hrvatskoj i europskoj glazbi 18. st., njegovim vezama s uglednim suvremenicima, doprinosom roda Sorkočevića dubrovačkom kulturnom nasljeđu te suvremenim notnim izdanjima i diskografijom djela Luke i Antuna Sorkočevića.

Na izložbi je prezentirano oko 140 predmeta raznovrsne građe, najvećim dijelom posuđene iz drugih institucija u Dubrovniku, Zagrebu i Splitu. Temeljni posuditelj je samostan Male braće u Dubrovniku u kojemu se čuva gotovo čitava Lukina i Antunova glazbena ostavština.

Izložba će biti otvorena do 18.studenog 2014. godine.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist