Natrag
19.2.2019 16:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački kvadrat opet preko tri tisuće €

19.5.2013 @ 9:15 Nikša Miletić Zanimljivosti

Podijelite:

Prema istraživanju specijaliziranih servisa za nekretnine, cijena prosječnog kvadrata u Dubrovniku ponovno je prešla tri tisuće eura.

Naime, nakon što je u ožujku ove godine prvi puta pala ispod tog iznosa, još od 2008. i početka krizem, cijene u većini gradova u Hrvatskoj padaju, no u Šibeniku i Dubrovniku opet rastu.

Na godišnjoj razini najveći pad cijena bilježi Split u kojem su travanjske cijene bile 7,9 posto niže, no u istom mjesecu 2012.godine, zatim Zagreb s padom od 5,5 posto, te Rijeka u kojoj su travanjske cijene stanova u istom razdoblju pale za 4,2 posto.

Internetski portal za nekretnine i turizam Crozilla.com zabilježio je da su tijekom travnja cijene stambenog kvadrata na jadranskoj obali porasle u Šibeniku i Dubrovniku, dok Rijeka, Pula, Zadar i Split istovremeno bilježe pad.

Mjesečni porast od 2,8 posto donio je dubrovačkim stanovima u travnju prosječnu traženu cijenu od 3071 euro po metru kvadratnom dok je ona još u ožujku bila 2987 eura.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana