Natrag
23.3.2019 10:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački komorni zbor zaključio ‘Božić u Kabogi’

24.12.2018 @ 19:23 Dulist Kultura
4;4

Podijelite:

Adventskim koncertom Dubrovačkog komornog zbora pod ravnanjem maestra Frana Krasovca u nedjelju navečer je u saloči ljetnikovca Bunić Kaboga zaključen tradicionalni program obilježavanja Božića u Kabogi.

Dubrovački komorni zbor je izveo prigodan program sastavljen od poznatih božićnih skladbi za zborske sastave Kodályja, Militella, Witta, Góreckog, kao i Ave Mariju dubrovačkog glazbenika Marija Miladina te niz popularnih djela iz prebogate glazbene baštine hrvatskih božićnih pjesama, poput Radujte se narodi, O pastiri, Kyrie eleison i U sej vrijeme godišta, u obradi Frana Krasovca. Osnovan početkom 1994. i sastavljen od tridesetak pjevača amatera, zbor je danas, zahvaljujući visokim, gotovo profesionalnim kriterijima koje je od osnutka postavio umjetnički ravnatelj i dirigent zbora maestro Frano Krasovac, jedan od ponajboljih hrvatskih pjevačkih zborova i ponos dubrovačke glazbene i kulturne scene.

Osim adventskog koncerta Dubrovačkog komornog zbora, u sklopu tradicionalnog božićnog programa u ljetnikovcu Bunić Kaboga, kroz mjesec prosinac je održana i umjetnička radionica za djecu na kojoj su uz voditeljice Ivanu Dražić Selmani, Dubravku Lošić i Kristinu Skvrce izrađeni ukrasi za „Bor želja“, zatim završna večer radionice kolende i božićne pjesme koju su vodile Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić u organizaciji Matice hrvatske ogranak Dubrovnik i zaklade Caboga Stiftung te glazbeni program naziva „Božić u gospara u saloči“ u izvedbi Dječjeg zbora Dubrovnik uz polaznike renesansane radionice Doma Marina Držića, Komorni trio Domine te Nenu Ćorak.

Programi u Kabogi realiziraju se u suradnji zaklade Caboga Stiftung, Dubrovačkih ljetnih igara i Baštine d.o.o., a novi programi publiku očekuju već u siječnju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana