Sport

Dubrovački judaši u Grčkoj

Dubrovački judaši u Grčkoj

Ovog vikenda održan je juniorski kup u grčkom gradu N. Mudania. Na jakom kriterijskom turniru u organizaciji Europske judo unije nastupilo je ukupno 283 juniora i juniorki iz ukupno 17 zemalja.

Natjecatelji Ura Nagea bili su Dario Hausvička, brončani s juniorskog prvenstva Hrvatske, koji je nastupio u kategoriji do 55 kilograma i Dominik Vidoš, također potencijalni reprezentativac juniorske reprezentacije u kategoriji do 60 kilograma.

Hausvička je u svojoj kategoriji izgubio dvije borbe i to prvu od Sadigov Mehmana, azerbejdžanskog predstavnika i ujedno sedmog nositelja europske rang liste dok je u repasažu od našeg predstavnika bio bolji Gruzijac Golijashvili Mindla, koji je također jedan od najboljih natjecatelja u ovoj kategoriji pa možemo reći da mladi predstavnik Ura Nagea nije imao puno sreće sa ždrijebom.

Dominik Vidoš je također ostao bez pobjede i to u borbi sa grčkim predstavnikom Orfanidis Christosom, koji je u neodlučnoj borbi ipak uspio na bodove dobiti mladog Vidoša.

– Našim predstavnicima ovo je prvo veliko natjecanje van Hrvatske gdje su nastupali pod vodstvom izbornika reprezentacije, a ne naših trenera te su prvenstveno stjecali iskustvo kao najmlađi natjecatelji juniorskog uzrasta. Uspjeh za naše natjecatelje bio je i nastupiti na ovakvom, izuzetno jakom turniru i boriti se najjačim borcima – govori predsjednik Ura Nagea, Marijo Đapić.

Kako bi skupili bodove i ostvarili nastup na juniorskom prvenstvu Europe, čiji je domaćin ove godine Hrvatska, Vidoš i Hausvička nastupit će i na ostalim kriterijskim turnirima tijekom godine, a sljedeći izazov im je juniorski kup u Talijanskom Travisiu.

Prvog dana natjecanja u Grčkoj nastupila je i članica Judo kluba Dubrovnik Ivana Šutalo, pod vodstvom trenera Željka Đapića, i osvojila 2. mjesto. Ovim uspjehom se pomakla za jedno mjesto na europskoj rang ljestvici i sada je 3. juniorka Europe u kategoriji +78 kg.

Ivana je došla do finala sa dvije pobjede (obje ipponom) dok je u finalu bolja bila predstavnica Turske Kara Kubra brončana s posljednje Olimpijade mladih.
 

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist