Natrag
27.5.2018 21:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovački HZZO od danas pod splitskim

18.7.2012 @ 22:27 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Dubrovačka ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje od danas je pripojena regionalnom uredu u Splitu.  

Naime, Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na današnjoj sjednici izmijenilo je Statut HZZO-a te će HZZO od sada djelovati kroz četiri regionalna ureda među kojima nema Dubrovnika. Regionalni uredi tako će biti Zagreb, Osijek, Rijeka i Split koji će upravljati svojim područnim službama.

Svaki od četiri regionalna ureda obavljat će stručne poslove iz djelokruga rada HZZO-a poput poslova zdravstvene zaštite, nadzora i kontrole nad ugovornim partnerima, međunarodne suradnje, knjigovodstvenih i financijskih poslova plaćanja računa te pravnih poslova i zastupanja.

Na lokalnoj razini područne službe, koje spadaju pod jedan od četiri regionalna centra, bavit će se ubuduće samo provedbom prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja te prijavama i odjavama zdravstvenog osiguranja. Oformljeno je novo tijelo HZZO-a, Vijeće za razvoj, čiji će zadatak biti unapređenje rada i uvođenje tehnoloških novina u redovnom provođenju poslova te briga o razvojnim projektima HZZO-a.

 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana