Zanimljivosti

Dubrovački hodočasnici krenuli za Rim

Dubrovački hodočasnici krenuli za Rim

Tri autobusa vjernika Dubrovačke biskupije uputilo se ove nedjelje, 4. studenog prema Splitu odakle će tijekom večernjih sati isploviti prema Anconi kako bi slijedećeg tjedna sudjelovali na Nacionalnom zahvalnom hodočašću u Rimu.

S hodočasnicima putuje i dubrovački biskup Mate Uzinić koji će ujedno biti duhovni voditelj u jednom autobusu, dok će u ostala dva to biti ravnatelj Caritasa don Robert Ćibarić i župnik don Stipo Zadro.

Hodočasnici će u srijedu 7. studenog sudjelovati na generalnoj audijenciji kod pape Benedikta XVI. u Vatikanu, a u četvrtak 8. studenog u bazilici sv. Petra sudjelovat će na nacionalnom zahvalnom euharistijskom slavlju te posjetiti grob počasnog građanina Dubrovnika bl. Ivana Pavla II., pape.

Tijekom višednevnog boravka u Rimu hodočasnici će obići i četiri rimske bazilike i brojne druge kulturne znamenitosti Rima. Također će na svom hodočasničkom putu posjetiti Asiz i Loreto. Povratak u Dubrovnik planiran je u subotu 10. studenog tijekom prijepodneva.

Ovo je drugo nacionalno hodočašće u Rim od osamostaljenja Republike Hrvatske, a cilj je zahvaliti Papi za sve što je učinio za Hrvate, osobito za njegov pohod Hrvatskoj u lipnju 2011., čestitati mu 7. obljetnicu Papinske službe te učvrstiti vjeru i crkveno i nacionalno jedinstvo. Geslo hodočašća je "Učvrstimo vjeru, crkveno i narodno zajedništvo!" Očekuje se da bi moglo hodočastiti najmanje 5.000 hodočasnika. Na hodočašću će, uz zajednički dio programa, svaka biskupija imati i vlastiti dio programa.

Dubrovačka biskupiaj/Angelina Tadić

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist