Politika

DUBROVAČKI HDZ „Tražimo Dujmovićevu ostavku ili neka ga Vlahušić smijeni!“

Valentin Dujmović

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik uputio je priopćenje u kojem traži smjenu direktora Sanitata Valentina Dujmovića zbog, kako ističu, neprovođenja Odluke o organizaciji i naplati parkinga u gradu Dubrovniku. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Zbog ne provođenja Odluke o organizaciji i naplati parkinga u Gradu Dubrovniku koje je donijelo Gradskog vijeće zahtijevamo da direktor Sanitata Valentin Dujmović podnese ostavku. U slučaju da nije svjestan propusta i štete koju svojim nesavjesnim radom čini građanima Grada i Sanitatu tražimo od Gradonačelnika koji ga je i imenovao na tu dužnost da ga razriješi.

Naime, unatoč tromjesečnom roku za prilagodbu provedbe Odluke s prvim danom rujna, Sanitat sukladno naputku direktora Dujmovića ne provodi Odluku Gradskog vijeća. Napominjemo kako smo, jednako kao i neki nezavisni pravni stručnjaci i predstavnici drugih političkih stranaka, nudili pomoć Dujmoviću oko razumijevanja i realizacije donesene Odluke, međutim on je to odbio.

Tako, zahvaljujući nerazumijevanju i Dujmovićevoj samovolji, građani koji žive unutar gradskih zidina i dalje nisu u mogućnosti imati rezervirana parkiralište na Tenisu i ako je to člancima 10. i 12. jasno definirano. Također, nije uvedena trosatna parkirališna karta (članak 18.) koja je zamijenila dosadašnju cjelodnevnu kaznu koja je izazivala pravne prijepore.

Tako da nam ne ostaje ništa drugo nego ustvrditi kako je riječ o nesposobnom direktoru koji čini štetu tvrtki kojoj je na čelu i građanima Grada. Kako je na to mjesto imenovan isključivo radi stranačke iskaznice jednake onoj Gradonačelnika, a ne zbog stručnosti, i ne čudi nas porazan rezultat njegovog rada.

Kako bi Grad i građani došli u priliku da izbjegnu konfuziju, nepravilnosti i štetu nužno je da Dujmović bude razriješen dužnosti. Nadamo se da će Gradonačelnik ne samo imati sluha i smijeniti svog neuspješnog stranačkog kolegu nego da će i kod sljedećeg biranja više pozornosti usmjeriti prema stručnosti, a ne prema stranačkoj pripadnosti.“

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist