Politika

DUBROVAČKI HDZ “Rekordne kiše otkrile Vlahušićeve rekordne predizborne podvale”

DUBROVAČKI HDZ "Rekordne kiše otkrile Vlahušićeve rekordne predizborne podvale"

Iz Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik uputili su priopćenje u kojem su prozvali gradonačelnika Vlahušića za niz propusta u prometnom i komunalnom uređenju grada, posebno nakon obilnih kiša u protekla dva dana.

„Rekordne količine kiše otkrile rekordne predizborne podvale gradonačelnika Andra Vlahušića

Kiša je otkrila kako je petlja na Ilijinoj glavici, ono što su čak i politički oponenti Vlahušiću ubrajali među rijetke odrađene projekte u prošlom mandatu, zapravo problematičan i loše izveden projekt. Osim što je sam projekt realiziran s nizom afera – od bez dozvole napravljenog pothodnika koji ni dan danas nema uporabnu dozvolu preko u najmanju ruku sumnjivo odrađenog sustava oborinske odvodnje do činjenice da je radove na projektu izvodila tvrtka VIAM. Ona ista čiji je vlasnik bio gradonačelnik koji je prije preuzimanja gradonačelničke pozicije obećao građanima kako će je prodati da mu ne bi stvarala probleme oko sukoba interesa. Sada je dio ceste ‘otklizao’ i pokazao kolika je zapravo ‘kvaliteta’ radova.

Nakon što je slavodobitno najavljivano rješenje svih prometnih problema u Gradu u vidu šmikanja ‘mikroasfaltom’ pokazalo svoje pravo lice i pretvorilo se u tragediju, građani su ostali uskraćeni za niz odgovora. Ne znamo kako je gradonačelnik odobrio pet milijuna kuna za taj projekt, ne znamo kako je izabran izvođač radova niti način na koji se misli popraviti nastala šteta. Samo znamo kako je ‘rješenje svih prometnih problema’ postalo ruglo koje je na ulicama dočekalo turiste i drugu sezonu za redom.

Ipak, najveća je tragedija činjenica da gradonačelnik Vlahušić i ne pokušava riješiti dva najveća komunalna problema Grada – odlagalište otpada Grabovica te s njom povezan problem kvalitete vode iz glavnog gradskog izvora pitke vode na Ombli. Kako nam je poručeno da se s ovom ‘rekordno zamućenom vodom’ ne možemo ni tuširati, možemo samo misliti što se sve ulilo u Omblu odnosno što su sve kiše sprale s Grabovice u podzemne vode. Gradonačelnik Grabovicu nikao i ne spominje, valjda svjestan činjenice da je to problem koji ne može riješiti.

No, Omblu je ipak spominjao. Barem u predizbornoj kampanji kada je pozirao novinarima na izvoru najavljujući slavodobitnu ugradnju filtera za pročišćavanje vode. Doduše, i tu je uobičajeno lutao s mislima i riječima. Najprije je rekao kako njemu ne trebaju novci iz europskih fondova za pročišćavač jer da je Grad iznimno bogat. Potom je najavljivao kako će ga ‘dogodine’ sigurno postaviti, a sada direktor Vodovoda govori kako bi to moglo biti dogodine, ali da je problem u novcu. S jedne strane nerijetko od gradonačelnika čujemo kako je Grad bogat, a kada treba odraditi strateški bitan projekt onda se situacija ogoli do kosti i vidi se zapravo pravo stanje.

Komunalni problemi kojima svjedočimo zadnjih dana – od otpada i vode, do cesta i parkinga, dokazuju kako su gotovo sve gradske tvrtke i sam Grad u velikim problemima. Nedostaje realnih i kvalitetnih rješenja. Ujedno imamo mjesecima rastegnute radove na uređenju šetnica i cvjetnih trokuta. I, naravno, bajke i snove o mostovima, tunelima i inim projektima celebrity gradonačelnika koji, eto, ima jedini problem što ga nitko ne razumije. A nije u stanju riješiti osnovne komunalne probleme svojim građanima.

GO HDZ Dubrovnik“

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist