Kultura

Dubrovački glazbenici za kraj ‘Poznog ljeta’

Završnica šestog izdanja Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto održat će se u petak, 21. rujna u atriju Kneževa dvora.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će glazbeni direktor festivala, austrijski dirigent Christoph Campestrini, a kao solisti će nastupiti dubrovački glazbenici Marija Grazio, Aljoša Lečić i Dubravka Šeparović Mušović. Početak koncerta je u 21 sat.

Pijanisti Marija Grazio i Aljoša Lečić nastupit će u Poulencovom Koncertu za dva klavira i orkestar u d molu, a Dubravka Šeparović Mušović u Gotovčevim Pjesmama čeznuća. Orkestar će izvesti i Dvořákovu Simfoniju br. 5 u F duru.

Iako su svi glazbenici dobro poznati dubrovačkoj publici, vrijedi spomenuti kako je riječ o nagrađivanim umjetnicima koji su uz niz umjetničkih uspjeha zaslužni i promociju dubrovačke i hrvatske glazbene baštine. Marija Grazio i Aljoša Lečić vode i Glazbenu radionicu Sorgo kao vrstu koncertne prakse i notnog izdavaštva promovirajući kontinuirano sveobuhvatno dubrovačku i hrvatsku glazbenu baštinu u razdoblju od predklasike do modernog doba, davajući naglasak na glazbeni suvremeni izričaj i glazbenike, skladatelje i interpretatore.

Iznimna pjevačka i glumačka sugestivnost Dubravke Šeparović Mušović podjednako opčinjava publiku i kritičare. Još 2001. godine postala je članicom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje je 2007. stekla status prvakinje.

 

Pročitajte još

IZLOŽBA O KARAVANSKOM PUTU Druga, nepoznata strana medalje povijesti Dubrovnika

Dulist

‘PRIČE O PROSTORU’ U RADELJEVIĆU ‘Rad na kvalitetnoj kulturnoj ponudi lijek je i za masovni turizam’

Dulist.hr

Gostovanje Slobodana Prosperova Novaka za kraj Mjeseca hrvatske knjige

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija