Sport

Dubrovački atletičari s vrijednim nagradama

Dubrovački atletičari s vrijednim nagradama

Najperspektivnija dubrovačka mlada atletičarka Rebecca Beazkoetxea Radić osvojila je u Splitu dvije medalje na natjecanju Erste Plava Liga.

Ona je naime osvojila dvije medalje, drugim mjestom na 60 metara i prvim mjestom u skoku udalj (četvrti razredi). Njena klupska kolegica Anđela Gabrijela Curić osvojila je drugo mjesto u bacanju vortexa (četvrti razredi).

Ukupno je iz Grada krenulo tridesetoro djece (7 – 3. razred, 6 – 4. razred, dva petaša, te 15 šestaša), njih 18 iz OŠ Mokošica. Većinom su to djeca koja se inače ne bave atletikom. Tek nekoliko od njih članice su AK "Dubrovnik" – ističu iz Kluba.

Ekipi iz Splita na finalu u Zagrebu pridružit će se Rebeca Popović, učenica 6. razreda OŠ Mokošica, koja je osvojila 2. mjesto u skoku uvis, te (najvjerojatnije i) Vicko Ševelj, također učenik 6. razreda OŠ Mokošica podjelom drugog mjesta u istoj disciplini. Brončanu medalju u skoku uvis osvojila je Paulina Hudspeth (6 razred, OŠ Mokošica).

Veseli činjenica da su se sva djeca borila s velikim žarom, ističemo još pobjede u svojim skupinama Nika Lazo (300m – 3. razred), Ani Rikalo (60m – 4. razredi), Rebeca Popović (60m), Vicko Ševelj (600m, 6. razred), a bilo je i drugih i trećih mjesta po skupinama – naglašavaju iz Kluba.

Put do Splita, kao i ručak nakon natjecanja , omogućio je Dubrovački savez športova. Animaciju i pratnju na natjecanju obavio je AK "Dubrovnik".
 

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist