Kultura

DUBROVAČKE KOMORNE VEČERI U Galeriji Sebastian Anastazija Belukova

DUBROVAČKE KOMORNE VEČERI U Galeriji Sebastian Anastazija Belukova

Ovu subotu, 8. listopada, s početkom u 20 sati u Galeriji Sebastian nastupit će jedna od najistaknutijih ruskih sopranistica mlađe generacije, Anastazija Belukova.

Anastazija Belukova je diplomirala na Ruskoj akademiji kazališne umjetnosti pod vodstvom V. Ponkina, D. Bertmana i K.Lisitzian. Također, diplomirala je na Akademiji zborskog pjevanja V.S. Popova te je već nekoliko godina vodeća solistica Moskovskog kazališta ‘Nova Opera’.

Dobitinica je nagrada na najznačajnijim natjecanjima u Rusiji ‘Romansijada’, ‘Nova imena’, ‘Trijumf’. Važnije uloge su joj Rosina u Rossinijevom ‘Seviljskom brijaču’, Norina u Donizettijevu ‘Don Pasquale’, te uloge Vatre, Princeze i Slavuja u Ravelovom ‘Dijete i čarolije’.

Surađivala je s dirigentima kao što su V. Spivakov, M. Pletnjov, A. Dzedda, E. Klas, F. Korobov. Nastupala je u Bolšoj teatru, Palači Kremlja, Koncertnoj dvorani Čajkovski u Rusiji, te u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Kini, Cipru, Estoniji itd.

Na koncertu će nastupiti i članovi hrvatsko – ruskog društva ‘Umjetnost bez granica’, pijanistica HelenaTomašković, violinistica Elvira Galioulline i violončelist Adrian Ivičević. Izvoditi će se djela ruskih i hrvatskih skladatelja: Glinke, Čajkovskog, Petrova, Doge, Matza, Butigana i drugih.

Galerija Sebastian uvrštena je na popis izložbenih prostora za priznavanje i reviziju priznatih prava samostalnih umjetnika RH u područjima i multimedijalnog te primijenjenog stvaralaštva za razdoblje od 2012. do 2015. temeljem odluke Hrvatske zajednice samostalnh umjetnika.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist