DuList IN

Dubrovačka zimska ponuda predstavljena u Zagrebu

Turistička zajednica grada Dubrovnika u Zagrebu je u srijedu 2.prosinca održala prezentaciju zimske ponude i programa ‘Dubrovački zimski festival’ i to u Tomićevoj ulici na Fuliranju u okviru programa Advent u Zagrebu.

Uz izvođenje dubrovačke kolende, organizirano je i natjecanje među publikom koja je sudjelovala u nagradnoj igri pjevajući ovaj lijepi starinski napjev, uz pratnju Tria Taliri i voditelja Roberta Boškovića Žarka. Dubrovačku kolendu najbolje je izvela studentica iz Zagreba Anamarija Tomašević, a nagrađena je vikend boravkom u hotelu RadissonBlu – Dubrovački vrtovi sunca te ‘Dubrovačkom karticom’.

Tradicionalni običaj kolendavanja – pjevanja posebnog napjeva od vrata do vrata koji se u našem gradu zadržao i živi kod svih generacija Dubrovčana predstavljen je danas glavnom hrvatskom gradu.

Uz bićerin, prikle i tradicionalne arancine, suhe smokve i bruštulane mjendule gosti na ‘Dubrovačkoj kolendi’ uživali su u dalmatinskim i dubrovačkim napjevima Trio Taliri, dok ih je Robert Bošković Žarak i direktorica Romana Vlašić upoznali su s najvažnijim događanjma tijekom zime, a organizator novogodišnjeg maratona Petar Mišo Mihočević predstavio je ovu utrku koja se 1. siječnja 2016. organizira po drugi put.

TZ grada Dubrovnika po prvi put je organizirala ovakvo predstavljanje zimske ponude Grada, koje je zaista izazvalo pozornost Zagrepčana , ali i brojnih Dubrovčana sa zagrebačkom adresom koji su uživali u skladnoj atmosferi i tradicionalnoj kolendi.

Pročitajte još

GASTRONOMSKI IZLET NA KALAMOTU Villa Rose otvorila vrata prvim posjetiteljima

Dulist

#DuListovđardin CVIJET BY KIKE Uz čemin, vaš vrt će postati mirisna oaza

Dulist

[FOTOGALERIJA] Nema đira Gradom bez golubova i ribara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija