Natrag
17.2.2019 21:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubrovačka Udruga SOG gostovala u Austriji

3.5.2013 @ 9:37 Ana Prohaska Kultura

Podijelite:

Dubrovačka Udrugu Sve ostalo je glazba u utorak 30. travnja gostovala je prvi put, od svog osnutka u prosincu 2012., u inozemstvu i to u Velikom Borištofu u Austriji sa scenskim kolažem „Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss“.

Izvedba ove glazbene predstave edukativnoga karaktera održana je u KUGI (Kulturnoj udruzi gradišćanskih Hrvata).

Za izvedbe gledatelji su, uz slušanje izvedbe djela W.A. Mozarta,  J.S. Bacha, D. Scarlattija i L. Weissa, koja su naizmjenično izvodili Ivana Jelača na glasoviru i Damjan Bučić na gitari, kroz igru glumice Frana Marija Vranković, koja se prerušila u spomenute skladatelje, mogli vidjeti imaginarni susret četvorice velikana glazbe 18. stoljeća na plemićkoj zabavi te njihovu interakciju s izvođačima vlastitih kompozicija.

Tako su na zabavan način i velikoborištofski gledatelji doznali zanimljivosti iz života navedenih skladatelja te su s velikim zadovoljstvom prihvatili mogućnost kretanja za vrijeme izvedbe te degustirati aperitiv, kolače i digestive. Svoje zadovoljstvo izvedbom pokazali su nizom aplauza unutar izvedbe te dugotrajnim pljeskom na kraju scenskoga kolaža.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana