Kultura

Dubrovačka Udruga SOG gostovala u Austriji

Dubrovačka Udrugu Sve ostalo je glazba u utorak 30. travnja gostovala je prvi put, od svog osnutka u prosincu 2012., u inozemstvu i to u Velikom Borištofu u Austriji sa scenskim kolažem „Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss“.

Izvedba ove glazbene predstave edukativnoga karaktera održana je u KUGI (Kulturnoj udruzi gradišćanskih Hrvata).

Za izvedbe gledatelji su, uz slušanje izvedbe djela W.A. Mozarta,  J.S. Bacha, D. Scarlattija i L. Weissa, koja su naizmjenično izvodili Ivana Jelača na glasoviru i Damjan Bučić na gitari, kroz igru glumice Frana Marija Vranković, koja se prerušila u spomenute skladatelje, mogli vidjeti imaginarni susret četvorice velikana glazbe 18. stoljeća na plemićkoj zabavi te njihovu interakciju s izvođačima vlastitih kompozicija.

Tako su na zabavan način i velikoborištofski gledatelji doznali zanimljivosti iz života navedenih skladatelja te su s velikim zadovoljstvom prihvatili mogućnost kretanja za vrijeme izvedbe te degustirati aperitiv, kolače i digestive. Svoje zadovoljstvo izvedbom pokazali su nizom aplauza unutar izvedbe te dugotrajnim pljeskom na kraju scenskoga kolaža.

Pročitajte još

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

JE LI KULTURA U OVIM VREMENIMA LUKSUZ? Ivana Medo Bogdanović o 70 posto manjem proračunu za 71. Igre

Iva Dedo

SRPSKI AKADEMIK PORUČIO HRVATIMA ‘Pomirljivi smo. Držić i Vojnović dio su zajedničke baštine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija