Natrag
16.2.2019 21:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Dubrovačka bolnica je kao one iz trećeg svijeta’

25.11.2013 @ 16:19 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

M. Wright iz Christchurch Roada (Ferndown) uputila je pismo www.bournemouthecho.co.uk vezano za lošu uslugu u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Naime,  20. rujna otišla je sa suprugom u Dubrovnik na dugoočekivani odmor. Četvrtog dana odmora muž joj je imao moždani udar, i odveden je u dubrovačku bolnicu gdje je proveo 10 dana u izuzetno lošem stanju.

-Bolnica je poput onih iz trećeg svijeta – četvorica muškaraca u sobi, bez privatnosti između kreveta, tako da bilo koji tretman ili pomoć svatko može vidjeti – piše M. Wright i nastavlja dalje kritizirati uslugu i stanje u OB Dubrovnik.

-Tuš i WC je bio grozan, prljav i bez pomagala za pomoć pacijentima s problemom ravnoteže i slično.Pranje u jutarnjim satima obavlja se hladnom ili pak mlakom vodom koju proliju po vama, a zatim vas posuše plahtom koja je izuzetno gruba. Hrana je bila uvijek hladna, postavljena i ostavljena na ormariću bez obzira može li se pacijent sam hraniti ili ne – ističe i dodaje kako je svakih 6 sati išla u bolnicu kako bi pomogla suprugu. Također je istaknula kako je rijetko tko govorio engleski, za što naravno osoblje nije krivo.
 
-Nekoliko sestara bile su prilično ljubazne , ali su drugi bili vrlo strogi u svom ophođenju s njim – naglasila je.
 
Nakon 10 dana otišli su kući, na Gatwick ,a suprug joj je prebačen u bolnicu Bournemouth.
-Koje olakšanje i razlika – dodala je.
 
-Svi oni koji viču na tu bolnicu trebali bi isprobati nekoliko dana u bolnici Dubrovnik , i onda bi možda mogli cijeniti ono što imamo ovdje – zaključila je.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana