Natrag
22.3.2019 13:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dubravka Šuica otvorila ured u Dubrovniku

30.9.2013 @ 15:32 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica otvorila je svoj ured u Dubrovniku na adresi Petilovrjenci 2.

Pored ureda u Bruxellesu, Strasbourgu i Zagrebu, jutros je Šuica otvorila vrata svog ureda i u Dubrovniku kojeg će voditi Luna Polić.

Na otvaranju je Šuica ukratko predstavila rad svog tima u Europskom parlamentu gdje se dosad bavila temama kao što je nezaposlenost mladih, izgradnji Pelješkog mosta i Hrvatima u BiH za koje je kazala kako će oni biti trajna zadaća hrvatskih predstavnika u Europskom parlamentu kojima žele pomoći na njihovom europskom putu. Šuica je dodala da želi da Hrvatska bude most prema cijeloj jugoistočnoj Europi.

Cilj dubrovačkog ureda Dubravka Šuica ovako objašnjava: ?Želim da vrata mog ureda uvijek budu otvorena građanima za upite vezane uz rad Europskog parlamenta, ali i Europsku Uniju općenito. U razdoblju u kojem se Hrvatska nalazi kao najnovija zemlja članica jako je bitno da odmah uspostavimo snažan dijalog s građanima i aktivno pružamo informacije. Pogotovo smo mi u Dubrovniku, s obzirom na našu geografsku dislociranost, svjesni što nam Europska Unija može pružiti.?

Povodom otvaranja uredu u Dubrovniku, Šuica je prisutnima darovala knjigu "EU Politike i fondovi 2014 – 2020", a gradonačelnik Andro Vlahušić uručio je Šuici engleski prijevod Statuta Grada Dubrovnika iz 1272. godine.

Na svečanosti otvorenja uz Vlahušića bili su župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, predsjednica Europskog doma Dubrovnik Adrijana Kremenjaš-Daničić i mnogi drugi uzvanici. Službeno otvaranje je završilo spotom za novu kampanju Europskog parlamenta čiji slogan glasi 'Djeluj, biraj, utječi – Europski parlament'.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana