Grad

‘DU, YOU VOLUNTEER?’ Što će dubrovački volonteri raditi u 2017.?

'DU, YOU VOLUNTEER?' Što će dubrovački volonteri raditi u 2017.?

Drugi partnerski sastanak u sklopu projekta lokalnog volonterskog centra ‘DU, you volunteer?’ održan je danas u prostorijama školske zgrade Centar OŠ Marina Getaldića.

Sastanku su nazočili predstavnica OŠ Marina Getaldića Jadranka Zlošilo, viši savjetnik odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnik Marko Grgurević te voditeljica projekta Sandra Dubravčević.

Projektni partneri izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom provedbom aktivnosti na projektu, poglavito organizacijom proslave Međunarodnog dana volonterstva i festivala Treće uho – Australija, dvjema volonterskim akcijama provedenim u suradnji s Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik kao i volonterskim individualnim podukama za djecu iz socijalno- ugroženih obitelji na području grada Dubrovnika.

Tijekom siječnja i veljače učenici od 5. do 8. razreda OŠ Marina Getaldića sudjelovat će na predavanjima ‘Biti volonter’. Cilj radionica je senzibilizirati učenike za potrebe volontiranja u društvu te ih upoznati s mogućnostima osnivanja školskog volonterskog kluba. OŠ Marina Getaldića tom prilikom dobit će za svoju knjižnicu primjerke volonterske početnice ‘Volonterkovi savjeti’ autorice Tanje Tešije.

U veljači će se organizirati dvodnevni trening s ciljem podizanja kapaciteta trenera za ‘Menedžment volontera’ iz volonterskih centara s područja srednje i južne Dalmacije. Voditeljica te aktivnosti je Slađana Novota, trenerica/konzultantica za menadžment neprofitnih organizacije, osnivačica SMART-a i članica Izvršnog tima.

Nakon treninga članice Udruge Bonsai održat će edukaciju o menadžmentu volontera za zainteresirane iz neprofitnih organizacija, obrazovnih institucija te upravnih odjela Grada Dubrovnika. Ovo je osma edukacija o menadžmentu volontera koja se provela u posljednjih 7 godina na području grada Dubrovnika, ali i njegove okolice. Menadžment volontera izrađen je na osnovi jedinstvenog nacionalnog kurikuluma HMVC-a kojeg je HMVC postavio 2008. godine u suradnji s nizozemskim partnerom MOVISI-jem.

Projekt lokalnog volonterskog centra ‘DU, you volunteer?’ provodi Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Udruga Bonsai je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist