Sport

DU MOTION Humanitarna utrka 5K trči se za Petru i ‘djecu sunca’!

DU MOTION Humanitarna utrka 5K trči se za Petru i 'djecu sunca'!

Nakon Karle Sentić i Nevija Krešića, veliko srce Dubrovnika ove će godine kucati za ‘djecu sunca’ Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, sav prihod od humanitarne 5K utrke, koja će se 29. travnja trčati u sklopu popularnog trkačkog događanja Du Motion, namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

Udruga je osnovana 2008. i trenutno ima 30 djece i mladih. Mlađa djeca uključena su u rad s rehabilitatorima, a starija u dnevne radionice u sklopu gospodarske djelatnosti pokrenute prije tri godine. Od pokretanja do danas puno je učinjeno po pitanju senzibiliziranja javnosti te uključivanja djece u vrtiće i škole, no i dalje su prisutne prepreke kod uključivanja u tržište rada.

-Cilj nam je osvijestiti ljude da naša djeca žele i mogu biti ravnopravni članovi društva ako im se pruži prilika. Uz veliki rad i trud mogu postići velike rezultate, što se vidi i na primjeru naše Petre Vićan – izjavila je Sonja Majer iz Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

Upravo je 15-godišnja Petra Vićan lice ovogodišnje kampanje 5K utrke. Kći proslavljenog Jugaša i bivšeg vratara hrvatske vaterpolske reprezentacije Frane Vićana, prošle je godine osvojila prvo juniorsko mjesto na 200m kraul na Europskom prvenstvu za osobe s Downovim sindromom. Nakon niza osvojenih medalja u Hrvatskoj, bilo joj je to prvo veliko europsko natjecanje, na kojem je odmah zablistala i pokazala da je pred njom svjetla sportska budućnost.

Sa željom da ovakvih priča bude više, Du Motion se pridružuje akciji senzibiliziranja građana i kroz svoju utrku 5K za Udrugu namjerava prikupiti dio sredstva potrebnih za rehabilitacije i uključivanje djece u nove metode rada, edukaciju roditelja za rad s djecom te kupovinu potrebne opreme.

Akciji se, osim trčanjem, možete pridružiti i kupnjom navijačkog paketa s rekvizitima za bodrenje trkača na Stradunu.

Prijave za utrku i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist