Natrag
22.4.2019 12:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

DSO: Zur i Kursar u Dominikanaca

21.10.2016 @ 10:14 Dulist Kultura
3;3

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u petak, 21. listopada u crkvi sv. Dominika.

Orkestrom će ravnati izraelski dirigent Noam Zur koji od 2001. godine dirigira u renomiranim koncertnim dvoranama te s vodećim orkestrima SAD-a, Njemačke, Izraela, Meksika, Argentine, Južne Afrike, Švicarske, Austrije, Francuske, Estonije, Rumunjske, Skandinavije, Češke, Srbije i Italije.

Posljednje dvije godine Zur je bio glazbeni direktor festivala opernih arija „Tino Pattiera“ koji se održava u srpnju, a jednako uspješno surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom tijekom cijele godine. Kao solist u Mozartovom Koncertu za rog i orkestar br. 4 u Es duru nastupit će prvi rogist Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Toni Kursar.
Kursar je dobitnik prvih nagrada na državnim natjecanjima tijekom svog školovanja, a 2004. godine je primio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, te nagradu Ivo Vuljević hrvatske glazbene mladeži. Djelovao u međunarodnom orkestru mladih YMISO, Mladoj dunavskoj filharmoniji, Junge Philharmonie Salzburg, Mostarskom simfonijskom orkestru, Dubrovačkom simfonijskom orkestru, Hrvatskom komornom orkestru, Zagrebačkoj filharmoniji, Nordijskom komornom orkestru i Simfonijskom orkestru Lihtenštajna. Godine 2006. upisao je poslijediplomski studij u razredu prof. Radovana Vlatkovića na Universität für Musik und Darstellende Kunst “Mozarteum” Salzburg i 2008. magistrirao sa odlikom. Usavršavao se kod H. Baumanna, A. Friedricha, R. Vlatkovića, F. Re Wekre, F. Gablera, L. Garcie, B. Lipovšeka.
Osim Mozartovog Koncerta za rog i orkestar br. 4 u Es duru, na programu su i Wagnerova Seifried idila, WWV 103 te Brahmsova Serenada br. 1 u D duru, op. 11. Početak koncerta je u 20. 30 sati.
Ulaznice se mogu kupiti u uredu DSO-a (Slanica), u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži te jedan sat prije početka koncerta ispred na mjestu održavanja koncerta. Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente i građane stare gradske jezgre vrijede i za ovaj koncert. Dodatne informacije dostupne su na broju 417 110 ili na 099 221 1585.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana